X
 
 

Цените на хляба и олиото ще се вдигнат заради поскъпването на тока

21405 5
Цените на хляба и олиото ще се вдигнат заради поскъпването на тока
Снимка: БГНЕС

Производители плашат с лавинообразно поскъпване на хляба

Хлебарите очакват лавинообразно поскъпване на хляба. Причина за прогнозите им е изказването на председателя на ДКЕВР, че токът ще поскъ...

Увеличението в цената на тока ще предизвика поскъпване на много стоки и услуги, прогнозират специалисти. Първо ще се забелжи ръст на стойността на хляба и олиото. Ще бъдат засегнати пряко продуктите, които изискват съхранение и обработка т.е всичко, за което се използват електроуреди, съобщава Нова телевизия. 

Над 150 хил. лв. глоби за фирми в картел за олио

Антимонополната комисия санкционира две фирми за производство на слънчогледово олио заради сключено между тях вертикално споразумение, ...

При максималното поскъпване на тока от 10 процента, цената на основните продукти от потребителската кошница ще се повиши с 1%. В кошницата иначе влизат основните хранителни стоки като хляб, сол, олио, захар, брашно, плодове и зеленчуци и колбаси. 

От новото поскъпване на тока обаче ще бъдат засегнати основно по-малките производители, а не търговците на едро. 

За потребителите обаче от следващия месец освен по-солените сметки за ток, ще дойде и по-високата цена на хляба и олиото.

С новата цена на тока ще поскъпнат и някои услуги, основно в сектора на общественото хранене, като ресторанти, заведения с климатици и хладилни витрини.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 5 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Цените на хляба и олиото ще се вдигнат заради поскъпването на тока. А това няма ли да доведе до падане на новото правителство след изборите, както падна правителството на Б.Борисов след повишаване цената на тока от така наречената зелена енергия?
 • уроди 4 уроди преди 5 години Профил на трол?
  Нищо че изкупната цена е наполовина по ниска от миналата година,и цената на тока е нереална,трябва да има пари за големи заплати,премии пари за печалба на вън,извън България,тъпия юбългарин да стои скрит като мишок и да плаща колкото му поискат,и да ръкопляска като го излъжат,докато не заиграе тоягата и да има натрошени депутатски картуни нещата никога няма да са реални защото тия отгоре искат и д виж още ›› ушата на бедния,безмерна алчност ги е обхванала.Само тоягата е спасението!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Аз не знам във тази страна има ли нещо качествено всичко е менте заедно със управниците
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Проститутките, джебчиите, бюджетни приватизатори, контабандистите са най-качественни.
  : 0 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  няма друга страна в европа с толкова некачествен хляб.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  САМО АТАКА 11.