Час пик се оказва непоносимо бреме по "Цариградско шосе"

12181
Час пик се оказва непоносимо бреме по "Цариградско шосе"
Снимка: БГНЕС

Постепенно движението по бул. "Цариградско шосе" в столицата започва да навлиза в нормалния си ритъм, след като мина час пик, но остава натоварено в участъка при 4-ти км, предаде БГНЕС.

Тази сутрин между 8 и 9 ч. се образува най-голямото задръстване по булеварда от Орлов мост до Окръжна болница в посока "Младост" заради започналия вече същински ремонт на 4-ти км. Заради огромното натоварване на движението, се бяха събрали тапи във всички обходни маршрути. Тежко задръстване се оформи и около Телевизионната кула, както и на светофара при Семинарията и на бул. Ситняково по алея "Яворов".

От днес започва рехабилитацията на бул. "Цариградско шосе" по мостовото съоръжение над бул. "Д-р Г. М. Димитров". Движението на превозни средства в ремонтирания участък вече се извършва двупосочно само в едното пътно платно на булеварда.

От 1 април до 15 май 2014 г. включително се забранява влизането на превозни средства по южното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" при бул. "Д-р Г. М. Димитров". Движението на пътни превозни средства се извършва двупосочно в северното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" в същия участък.

От 16.05.2014 г. до 25.06.2014 г. включително ще бъде забранено влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" при бул. "Д-р Г. М. Димитров". Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в ремонтираното южното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" в същия участък.

Временната организация на движението се въвежда във връзка с рехабилитация на бул. "Цариградско шосе" от надлез над бул. "Г.М.Димитров" до надлез над бул. "Александър Малинов", включително прилежащите съоръжения, която е част от капиталовата програма за ремонт на пътна инфраструктура на София.

Столична община е уведомила за предстоящия ремонт и временна организация на движението Министерство на здравеопазването, Спешна медицинска помощ, КАТ, Столична дирекция на вътрешните работи. По настояване на кмета на София Йорданка Фандъкова на обекта ще се работи с удължено работно време включително в почивните дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com