Червените готвят предложения за промени в Изборния кодекс

4838
Червените готвят предложения за промени в Изборния кодекс
Социалистите настояват за създаване на временна парламентарна комисия

Работна група от "Коалиция за България" готви предложения за промени в Изборния кодекс, съобщи на пресконференция в Перник зам.-председателят на парламентарната група Ангел Найденов.

Социалистите настояват за създаване на временна парламентарна комисия, която да внесе в Народното събрание предложение за промени в изборното законодателство, посочи Найденов. Те не са променили становището си, че са възможни предсрочни парламентарни избори. Нуждаем се от национална позиция за бъдещия финансов пакт в Европа, смята още депутатът. Затова по думите му е необходимо съгласие между основните институции, които имат отношение към реализирането на ангажиментите за България, както и между основните политически формации, участващи в Народното събрание.

Социалистите имат готовност да сезират Конституционния съд за законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса на труда, каза още Найденов. На вниманието на конституционните съдии те ще поставят изхвърлянето на една от най-старите и големи работодателски организации в България - БТПП, от тристранния диалог, както и въвеждането на санкции за работници солидарно с работодателите им, когато липсват трудови договори. Изборната кампания в БСП започва на 20 януари, съобщи Ангел Найденов.

По думите му все още не е фиксирана дата на предстоящия конгрес на партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com