Честита Нова година!

4365
Честита Нова година!
Снимка: iStock/Guliver

Още една година се изтърколи. За едни по-добра, за други по-лоша. Без значение обаче дали 2017 година за вас е била по-динамична или по-лежерна, по-рискована или по-предвидима, по-напрегната или по-спокойна, и тя, както всички останали години, ви е донесла по нещо. Научила ви е на нещо, показала ви е нещо, помогнала ви е да израснете, поне мъничко.

И 2018 година ще е такава. Можем само да гадаем дали светът ще стане по-добър или по-лош. Можем да спекулираме за бъдещето на България и изходът от изпитанията, които я очакват. Всяка година се надяваме следващата да е по-добра, а това не винаги се случва.

Община Бургас кани бургазлии да посрещнат заедно Нова година под открито небе

Новогодишният празничен концерт, с който Община Бургас ще зарадва своите жители, по традиция ще се проведе на 31 декември /неделя/ на п...

Затова тази година можем да сменим подхода и да не пилеем напразна енергия в спекулации. Вместо това можем да приемем единственото сигурно нещо за настъпващата 2018 година - през нея е натрупаме още опит, без значение добър или лош, с който ще научим нови уроци - за себе си и за другите. Това е най-доброто, което можем да направим за себе си, за страната си и за света - да учим по-бързо уроците си.

Колкото по-скоро осъзнаем, че всеки трябва да е свободен да живее със своята истина, толкова по-скоро ще престанем да се съдим, да се месим където не трябва, да се мразим и да се опитваме отчаяно да убеждаваме, че има само един верен път за всичко.

Колкото по-скоро осъзнаем, че както океанът не е нищо друго, освен сбор от безброй капки, така и държавата не е нищо друго, освен сбор от милиони хора, толкова по-скоро ще си направим неизбежния извод, че нещата зависят от нас. Държавата ни ще е толкова развита, коректна и уредена, колкото сме ние. И само наше е правото да избираме съдбата си и да защитаваме този избор.

Колкото по-скоро осъзнаем, че имаме проблеми - страхове, комплекси, малодушие, толкова по-голям е шансът ни да ги припознаем като нещо, което трябва да бъде преборено, и което да НЕ предадем на децата си, за да могат те да бъдат по-добри от нас.

Разлог посреща Нова година с уникалния спектакъл "Старчевата"

Всяка година, на първи януари, Разлог се събужда от "звонци и тумбелци", зурни и тъпани. Старчевата е. Цял град и хиляди се готвят за т...

Уроците за всеки са различни. И никога не се учат леко. След всички трудности обаче човек излиза преобразен - малко по-спокоен, малко по-мъдър, малко по-смирен. И знае, че това е цената да бъде по-добър.

При народите е същото. И тази година ще имаме да учим общи уроци, които ще ни помогнат, ако сме достатъчно схватливи и зрели, да тръгнем напред. Ако ли не, ще почакаме. Всичко с времето си.

Честита Нова година!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен ден днес, 27 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com