ЦКБ пуска на пазара бързи, лесни и удобни плащания с безконтактните карти

76817
ЦКБ пуска на пазара бързи, лесни и удобни плащания с безконтактните карти

Днес Централна кооперативна банка (ЦКБ) съобщи, че е станала част от глобалната мрежа за безконтактни плащания на MasterCard и ще предлага дебитни и кредитни карти MasterCard PayPass. Също така, ЦКБ започва да инсталира ПОС терминали за безконтактни плащания в търговски обекти, за да предложи на клиентите си ползите от тези плащания. 

С новите дебитни и кредитни карти на Централна Кооперативна Банка, издадени с бранда на MasterCard, могат да се извършват безконтактни плащания в над 1.6 милиона търговски локации в 33 държави в Европа и в 60 страни в целия свят. Освен това картите могат да се използват за обичайните контактни плащания на ПОС терминали в 35.9 милиона обекти по света. Клиентите на банката ще могат да се възползват и от сигурността на MasterCard SecureCode, който предлага високо ниво на защита при плащания в интернет.

Повече сигурност за банковата ви карта с мобилното приложение mobb

mobb е първото мобилно приложение от БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ. С него клиентите  превръщат мобилния си телефон в сигурно и удобно...

Банката стартира предлагането на своите нови дебитни карти от по-висок клас - Debit MasterCard PayPass. Тези карти съчетават безконтактната функционалност с отлично приложение при покупки в интернет. Като ексклузивна полза за потребителите, ЦКБ предоставя новите дебитни карти с нулева такса за всички плащания на ПОС терминал, което включва контактни и безконтактни транзакции, а също и покупки в интернет. В допълнение, картите включват освободени от такси плащания на сметки за бита чрез системата ePay.bg. 

Новите кредитни карти MasterCard PayPass също ще предложат допълнителни ползи на своите притежатели. Те ще са освободени от лихви за всички транзакции до 31.03.2014 г., както и ще дадат на клиентите на банката възможност да станат членове на CCB Club, гарантиращ специални отстъпки в търговските обекти на партньорите на ЦКБ. 

Георги Константинов, изпълнителен директор на ЦКБ АД, коментира: „Представянето на безконтактните дебитни и кредитни карти MasterCard PayPass отговаря на визията ни да предлагаме на крайния потребител и търговците модерни, по-сигурни и по-ефективни плащания. Това решение е идеално за всеки, който търси бързи и в същото време изключително сигурни начини за плащане в търговските обекти. Съчетаваме новите технологични възможности с изключително атрактивни условия по кредитните ни карти – промоционален безлихвен период до 31.03.2014 г.” 

„Три са основните причини, поради които безконтактните плащания стават все по-популярни както по целия свят, така и в България – те са бързи, лесни за използване и безопасни за търговците и потребителите. Радваме се, че Централна Кооперативна Банка стана част от нашия безконтактен свят с предлагането на картите PayPass, защото това ще увеличи многостранното порфолио от плащания на банката и ще предостави на българските картодържатели повече разплащателни възможности, като в същото време ще допринесе за безопасността на тяхното изживяване при пазаруване”, добави Артур Туремка, генерален мениджър за Балканите, MasterCard Европа. 

Повече сигурност за банковата ви карта с мобилното приложение mobb

mobb е първото мобилно приложение от БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ. С него клиентите  превръщат мобилния си телефон в сигурно и удобно...

MasterCard PayPass са по-добра алтернатива на парите в брой. Тези карти предоставят много по-бърз начин за плащане за малки, всекидневни покупки в натоварени търговски обекти, като не се налага потребителят да носи пари в брой и да чака за ресто. Безконтактните плащания позволяват на потребителите да плащат за стоки под 25 лв., като само приближат своята карта до ПОС терминала в участващите търговски обекти, без да въвеждат ПИН код. За покупки над тази сума картодържателите също могат да платят безконтактно, като в този случай е необходимо да въведат ПИН код.

Всяка транзакция с карти PayPass е защитена с уникален код за сигурност, който не може да се използва за други транзакции. Картодържателите имат пълен контрол върху своите безконтактни плащания по време на целия процес, защото картата остава в техните ръце – те трябва само да я приближат до безконтактния четец в търговския обект и да изчакат кратък звуков и зелен светлинен сигнал, които показват, че транзакцията е успешна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com