Цветелин Кънчев: Истинският циганин по скоро би осиновил дете, Мария не е ромче от България?

60587
Цветелин Кънчев: Истинският циганин по скоро би осиновил дете, Мария не е ромче от България?

"Случаят е русата Мария от Гърция е голяма клевета, в която се набърка името на България", каза в „Здравей, България” председателят на „Евророма” Цветелин Кънчев.

Според него Гърция търси начин да се измъкне от случая и затова хвърля вината на България. Той не вярва, че заради бедност български роми са оставили детето за отглеждане на гръцки роми. „След разследване на Даниела Тренчева каналите за продажба на деца спряха. Имаше такъв канал, но всичко приключи”, каза Кънчев.

По думите му истинският циганин по скоро би осиновил дете, отколкото да продаде детето си.

Кънчев заяви още, че чертите на детето са по-скоро руски или англосанксонски. „Това дете няма ромска генетика. Гледах го и как танцува, то няма маниерите на ромите”, категоричен е Кънчев.

Той беше категоричен, че няма да остави случая, докато не се изчисти  нещата. „Ще защитя страната по достоен начин и няма да позволя да ни вкарат в конфликти”, каза Кънчев.

Казусът Мария се превръща в драма както за България, така и за Гърция. Продължава да се тиражира версията, че детето е от България, разказа кореспондентът на Нова ТВ в Гърция Бойка Атанасова.

Според показанията на двамата родители Мария е дете на българска ромка, която, заедно с приятеля си, е оставила детето за отглеждане. Тя е между 5 и 6 години, според дентални изследвания. Родителите са представили имената и на български посредник, както и на истинската майка на Мария. В момента срещу двамата мними родители е образувано наказателно производство за отвличане на непълнолетно дете.

Едното разследване, което тече в момента в Гърция, е за лесното издаване на актове за раждане. Подготвя се нов законопроект, който ще задължава да се прави ДНК-тест за децата, родени извън болница. Разследват се каналите за трафик на бебета от България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com