Десетки змии са открити в подпорна стена край Смолян

15520
Десетки змии са открити в подпорна стена край Смолян

Екип на група „Спасителна дейност” към пожарната са открили десетки змии в подпорна стена край смолянското село Търън, съобщи комисар Красимир Шотаров.

Сигналът е подаден вчера от кмета на населеното място. Установено е, че влечугите са под подпорна стена на главния път Мадан - Смолян, точно преди село Търън. По думите на комисар Красимир Шотаров, началникът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”, змиите не са били чак толкова голям брой. Мястото е обработено със специален препарат, който отблъсква влечугите. Обработена е и първата къща в селото, която се намира на 100 метра от мястото.

Началникът на ОУ "ПБЗН" - Смолян каза, че появата на змии е характерна за топлите летни месеци, но сега високата растителнпост и лекото затопляне на времето са причината влечугите да плъзнат по-рано. Комисар Шотаров посочи, че през последните дни има и още сигнали за змии, като се очаква през тази година да има доста повече сигнали за наличие на влечуги в региона, в сравнение с предходните години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com