Днес е най-студеният ден за тази зима

5849
Днес е най-студеният ден за тази зима
Снимка: БГНЕС

Температурите тази сутрин паднаха до минус 24 в Кнежа, минус 22 в Драгоман и минус 20 градуса в София и Кюстендил. Другите най-студени места са Видин и Пазарджик с минус 19, Пловдив минус 18 градуса. С около и под минус 15 градуса осъмна днес по-голямата част от страната.

Код оранжево за северна България и високите западни полета и жълто, за югоизточните райони и за много студено време, остава в сила и днес, информира bTV.

Времето днес ще е студено

Времето ще е студено с максимални температури между минус 3° и 2°, в София минус 1°. Това съобщи дежурният синоптик Георги ...

Днес ще бъде предимно слънчево. В часовете преди обяд по поречието на Дунав ще има мъгла или ниска облачност. След пладне от запад облачността, предимно средна и висока, ще започне да се увеличава. Максимални температури: в Северна България – между минус 10° и минус 5°, в Южна България – между минус 4° и плюс 1°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се увеличи, но без валежи. Ще духа силен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 8°, на 2000 метра - около минус 13°.

В понеделник ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър. Преди обяд ще има по-значителни разкъсвания на облачността. На отделни места в Южна България ще има мъгла. По-късно облачността ще се увеличи и привечер и през нощта срещу вторник на места ще превали слаб сняг.

Температурите ще се повишат, повече дневните и максималните ще са между минус 5° и 0°, в Южна България до 2-3°. Във вторник повишението на температурите ще продължи. Облачността ще се разкъса, над много райони и ще намалее. Вятърът ще е от слаб от северозапад, в Източна България - до умерен от север.

Студът се засилва

През деня от североизток облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. С до умерен, в Източна България и силен северен вятъ...

През следващите дни в планинските райони ще е предимно слънчево, там ще се затопли още. В низините и котловините ще се образува мъгла или инверсионна облачност, там ще остава и по-студено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество