Държавата с подарък към майките за Великден

24577
Държавата с подарък към майките за Великден

Държавата развърза кесията за Великден. С решение на Тристранката днес става ясно, че всички майки, чиито семейства имат доход на член от фамилията под 350 лв, ще получат по 50 лв за Християнския празник, предаде Стандарт нюз.

Става дума за жените, чиито деца са на възраст между 1 и 2 години.

По 65 лв. бонус помощ за отопление

По 65 лв. бонуси за отопление ще получат най-бедните семейства в България. Близо 210 хиляди домакинства, които тази зима вземаха ен...

"Ще се отсеят тези жени, които в семействата си имат доход на член от семейството е до 350 лв и в момента получават по 35 лв на месец детски добавки". Това обяви вицепремиерът Деяна Костадинова. Предстои НОИ и агенцията за социално подпомагане да стиковат бройката на майките, които получават обезщетение за гледане на дете от 240 лв и тези които получават и детски добавки.

Средствата за тези помощи са част от отпуснатите от правителството 41 млн. лева за най-уязвимите групи. Финансовият министър отбеляза, че тази помощ за родител, който отглежда дете от 1 до 2 години, определено трябва да бъде отпускана само по критерии за доход на семейството.

„Не може семейство с доказан доход от 3000 - 4000 лева да получава помощ за отглеждането на дете”, каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Деяна Константинова, която благодари на финансовия министър, че е бил „рамо до рамо с нея” по отношение на отпускането на допълнителните социални помощи.

Финансовият министър Калин Христов отбеляза, че не може да бъде обещан втори транш на средства, тъй като първо трябва да се види развитието на икономиката.

България – мащеха за децата си

Стотици майки с малките си деца, участваха днес в протестно шествие от площад "Народно събрание" към Министерски съвет, съобщи БГНЕС.Те...

„Развитието на Европа и на България не показва никакви сигнали за това страната ни да отчита успех” - каза той. „Това, което сме направили, е помощта за най-уязвимите”, коментира Христов. Той обясни, че средства има и чрез съкращаване на издръжката с 2.5 процента на всички министерства, както и пренасочване на 20 млн. лева от инфраструктурните проекти за изграждане на магистрали.

„Тези 20 млн. лева обаче няма да могат да бъдат използвани по инфраструктурните проекти, което е и причината те да бъдат пренасочени. Ние нищо не спираме и не забавяме”, отбеляза Христов.

По-рано работодателите напуснаха Тристранката и връчиха декларация на вицепремиера Деяна Костадинова, с която заявяват че не могат да търпят закони, с които се руши демокрацията.

Работодателите заявиха, че не са против мерките за подпомагане на най-уязвимите. Представителите на всички бизнес организации в работната група, подготвила мерките, са ги подкрепили и няма да има проблем те да бъдат гласувани на заседанието на МС в сряда.

Майките излизат на национален протест

Майки готвят нов национален протест тази събота. Те отново ще изразят недоволството си от политиката на управляващите спрямо тях и деца...

Работодателските организации са несъгласни и се обявяват против промените в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор. Фокусът на днешната среща на тристранния съвет беше поставен върху спешните социални мерки и разпределението на отпуснатите близо 41 млн. лева за социални помощи”. Това е нашият морален жест срещу неморалното законодателно решение”, заяви Цветан Симеонов и предаде декларацията на министър Костадинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество