Държавната помощ за децата с нова версия след преговори между ВМРО и финансовия министър

2403
Държавната помощ за децата с нова версия след преговори между ВМРО и финансовия министър
Снимка: Getty Images/Guliver

Детските надбавки или държавната помощ за всяко българско дете ще има нов вид. След преговори между ВМРО и финансовият министър Кирил Ананиев, разговорите вървят към обединие около това - най-вероятно от догодина да има детски надбавки за най-бедните и данъчни облекчения за всички останали, които не отговарят на подоходния критерии. Облекченията ще са през данъчните декларации и на същата стойност като надбавките. 

Това става ясно от съобщение от пресцентъра а ВМРО и пост на Искрен Веселинов във Facebook. От там се разбира, че по темата вървят разговори и между парламентарните групи на ГЕРБ и ВМРО.  Припомняме, че вчера премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Ананиев обясниха, че са върнали подоходния критерий заради критиките, че детски надбавки за всички щели да се приемат като обида от по-богатите семейства в страната.

Детски надбавки само за хора с нисък доход, за останалите - данъчни облекчения

Имахме конструктивен разговор с министър Ананиев, обединихме се около мнението, защитавано от ВМРО, че всички български деца тр...

"Приятели, спорът ни с ГЕРБ за детските надбавки предизвика голям интерес и затова се радвам да споделя с Вас, че сме на път да го решим по начин, който защитава интересите на всички български деца, а и на полицаи, и лекари. При това без да противопоставяме различните групи. Имахме конструктивен разговор с министър Ананиев, обединихме се около мнението, защитавано от ВМРО, че всички български деца трябва да получат държавна подкрепа. Вървим към втория вариант, предложен от мен преди няколко дни – тези от семейства с ниски доходи да бъдат подпомагани чрез ЗСПД и т.нар. детски надбавки, а всички останали да получат данъчни облекчения в същия размер – т.е. възможност родителите да намалят с 4500 лв. годишната си данъчна основа за всяко дете, респективно в резултат по 450 лв. годишна подкрепа.", написа Веселинов.

От пресцентъра на ВМРО определят новината като постигнат успех за партията. "Всички български деца получават подкрепа от държавата", гласи съобщението им. "Припомняме, че единствената политическа реакция относно оттеглянето на предложението на МС, от страна на депутатите от ГЕРБ, за премахването на подоходния критерий за получаване на помощи за отглеждане на дете, дойде от ВМРО. Още в събота ние изразихме острата си и категорична позиция, че всяко дете в България трябва да е обгрижвано финансово от държавата. Нещо повече – ние от ВМРО остро осъдихме противопоставянето на децата срещу полицаите и лекарите, които са на първа линия.", пише в прессъобщението.

 

Дилема: Детски надбавки за всички или повече пари за полицаи и медици догодина?

Да се запази подоходният критерий за получаване на детски надбавки догодина. Това предлагат депутати от ГЕРБ с промени в бюджета. Мотив...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Почина режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева

Звуците от Антарктида оживяват в интерактивна фотоизложба на Моста на влюбените на НДК

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com