Експер: Проявите на агресия в България ще стават все повече

3579
Експер: Проявите на агресия в България ще стават все повече
Снимка: Pixabay

Проявите на агресия в България ще стават все повече, а причината е чувството за безнаказаност. Това каза за "Фокус" психиатърът д-р Веселин Герев, в коментар на поредния случай на агресия от чуждестранен турист по Черноморието.

По думите му дори и в световен мащаб агресията става все по-разпространена.

Бурагско заведение загуби правото да работи след полунощ заради сбиване (ВИДЕО)

Със заповед на бургаския кмет Димитър Николов се отнема разрешението за удължено работно време на заведението "Сакса бийч", съобщиха от...

"Всичко това се определя от комплекс от фактори – икономически, социални и психологически. Но основния проблем за агресията в България е това, че тя остава в повечето случай безнаказана. Хората изобщо не изпитват страх и притеснение да упражняват агресия върху когото и да е било, даже и върху техни близки и случайни хора на улицата", коментира д-р Веселин Герев.

Той посочи, че повод за агресията е натрупаното напрежение при хора, които са склонни да насочват тази негативна енергия към останалите, а не да я задържат в себе си.

"Ако човек задържа в себе си напрежението, вероятността да развие депресия е много голяма. Докато, ако го насочва към околните, това вече е типична форма на агресор. Общо взето агресорите са хора, които са податливи на импулси. При тях доста дълго е таено напрежение, което накрая стига до някаква висока степен на омраза и тя може да ескалира само от дума или жест и да тласка човек към крайни действия", обясни психиатърът.

По повод случаите с чуждестранни туристи по Черноморието, които упражняват агресия над персонала, д-р Веселин Герев коментира, че извършителите на подобни прояви са примитивни личности, които най-често са под въздействието на алкохол и психоактивни вещества.

Нашенец преби гей-двойка в Белгия

Български гражданин и приятелката му от Хърватия пребиха гей-двойка в Белгия. Единият от пострадалите е италианец. За инцидента съобща...

"При тях се получава същия тип реакция, както при натрупаното у нас напрежение. Психоактивните вещества фактически повишават много функцията на мозъка, а оттам активират психиката и правят човек податлив на импулси", добави психиатърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com