Евреите в България и представители на властта ще се молят за мир

1644
Евреите в България и представители на властта ще се молят за мир

Евреите в България и представители на властта ще се молят за мир. Новината стана ясна от съобщение на Организация на евреите в България "Шалом". Молитвата за мир ще се състои тази неделя от 13.00 ч. в Централната Софийска синагога. Поради мерки за сигурност местата трябва да бъдат заети до 12.50 ч. 

България е солидарна към Израел

Събитието е отклик на еврейската общност в България и всички приятели на Израел, и е насочено към изразяване на солидарност и съпричастност към жертвите и техните семейства, както и призив за мир в региона след безпрецедентната терористична атака срещу Израел на 7 октомври 2023 г. ОЩЕ: Кирил Петков: Научих повече за Израел от CNN, отколкото от доклада на ДАНС (ВИДЕО)

Официалните лица

От "Шалом" обръщат внимание, че на церемонията ще присъстват президента Румен радев, вицепремиера Мария Габриел,  председателя на парламента Росен Желязков, кмета на София Йорданка Фандъкова, както и представители на институциите, дипломатическия корпус. ОЩЕ: Войната е Израел тепърва започва, ще е много кръвопролитна. Говори Елена Поптодорова

Организатори на молитвата са от Организацията на евреите в България "Шалом", Централния Израилтянски духовен съвет, Федерацията на ционистите в България, Организацията на приятелите на Израел в България "Негев" и Офиса на Американския еврейски комитет в България.

Повишената сигурност в синагогите

 

Синагогите са сред обектите, за които важи жълт код на готовност на институциите. Припомняме, че след началото на войната в Израел службите за сигурност поискаха от държавата да се запази степента на готовност за реагиране на жълто в структурите на МВР, извършващи дейност по охрана на държавната граница и охрана на обществения ред с акцент върху сигурността на израелски и еврейски обекти в страната, посолството на държавата Израел, израелски религиозни обекти и еврейски културни центрове, международни летища, жп гари и автогари, както и да се запази степента на готовност за реагиране - жълто - предупреждение за Министерство на транспорта и съобщенията. ОЩЕ: Държавата засилва сигурността заради войната в Израел - вижте на кои места

Законът за противодействие на тероризма определя четири степени на готовност на компетентните органи за противодействие на тероризма. "Зелената степен" означава постоянна готовност, "Жълтата степен" - предуреждение, "Оранжевата" - повишена готовност, а "Червената" - реагиране".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 3 май, 2024 година

МВнР с важна препоръка към българите в Грузия

Градушка е паднала в района на Рожен (СНИМКИ)

Прогноза за времето - 4 май 2024 г. (събота)

Евростат: България е сред страните от ЕС с най-ниска продължителност на живота

Осъдиха болница в София за скандален случай: Лекарка си направила бебе с чужд генетичен материал

Анастасия Стойчева: Валежите тепърва ще започват

Най-важните новини за деня: 2 май, 2024 година

Добре или зле: 49,7% от българите имат доверие в църквата

Прогноза за времето - 3 май 2024 г. (петък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com