X
 
 

Фандъкова: Битката за София се превърна в битка срещу София

1504 1
photo of Фандъкова: Битката за София се превърна в битка срещу София
Снимка: БГНЕС
"Предизборната кампания започна. Тя се превърна от битка за София в битка срещу София". Това каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова в речта си за откриващата тържествена сесия на Столичния общински съвет, предаде репортер на БГНЕС.

"На фона на хилядолетната история, нашите мандати са като мигване на окото. От гледната точка на човешкия живот обаче, те са време, което не бива да бъде пропилявано", отбеляза Фандъкова.

Паргов: Няма битка за София, има битка за решения

Няма битка за София, има битка за решения и политики - нека езикът на омразата да не е водещ в кампанията. Това каза председателят на Г...

"От няколко дни слушам как интегрираната система за преработка на отпадъци в София е със сгрешен модел. Направихме и невъзможното, за да защитим европейските средства за изграждане депото за преработване на отпадъци", допълни тя.

Тя заяви, че за един кмет почистването на града трябва да е основна задача и, че да се спекулира с темата за отпадъците е лицемерно, намеквайки за упреците от Мая Манолова за сметосъбирането в София.

"Живеем във време, в което всичко може да бъде казано, а казаното днес, утре да се отрече. Софиянци не са нито залог, нито средство в партийни игри. Хората очакват от нас решение и отговорност, а не да се отказваме", допълни кметът на София.

"Желанието да се обещае всичко на всекиго е мамещо. Нека мислим как ще изглеждат нашите обещания след тези избори", продължи нейното изявление и завърши с думите:

Паргов: Няма битка за София, има битка за решения

Няма битка за София, има битка за решения и политики - нека езикът на омразата да не е водещ в кампанията. Това каза председателят на Г...

"Няма битка за София. Има работа за София. И нека с любов и мъдрост работим за София. "

Кметът припомни какво е направено в града през години. Предстои да бъдат връчени звания "Почетен гражданин на София", "Почетен знак на Столичната община" и "Значка на София".

Фандъкова се похвали и с изградените през последните 10 години над 40 километра метро и подмяна на 80% от старите автобуси в градския транспорт. От инфраструктурните проекти тя спомена още изграждането на детски градини, училищна сгради и Околовръстното шосе на София.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 1 от 5. Гласували общо: 1 потребители