Фандъкова: Пари за снегопочистването ще има

5069
Фандъкова: Пари за снегопочистването ще има

Няма да допуснем да има финансови проблеми за снегопочистването в София. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова при посещението си в Центъра за градска мобилност, предаде „Фокус” .

Петнадесетте милиона лева, които са предвидени за снегопочистване, още не са изразходени, но дори и това да се случи с оглед на тежката зимна обстановка, Столична община има механизъм, по който да пренасочи средства, обясни кметът. Преди падането на обилния снеговалеж през миналата седмица, изразходваните средства за снегопочистване са били около 6 милиона лв. Очаква се да бъдат представени и отчети за изразходваните средства от тази седмица.

Затвориха Дунав мост, движението към Румъния е спряно

Движението на всички видове превозни средства към Румъния през Дунав мост е спряно от 12.30 часа днес, съобщи началникът на Гранична ...

Йорданка Фандъкова каза, че не е имало подценяване на зимната обстановка, по-скоро ниските температури не са се случвали откакто работят тези фирми за снегопочистване. „Аз лично видях как се почиства едното платно на булеварда и докато снегорините обърнат, за да почистят и другото платно, вече на предното започва да навява сняг”, обясни Йорданка Фандъкова.

Относно проблема с почистването на вътрешно-кварталните улици, кметът обясни, че причината са паркираните коли и там, където се налага, Столична община си взаимодейства с КАТ. „След кризисната ситуация миналата седмица, аз наложих на снегорините да влизат и във вътрешно-кварталните улици, там, където е възможно, но има и такива места, където това просто не е възможно”, обясни кметът.

По нейни думи – за момента ситуацията е приблизително овладяна, но е важно как се реагира в трафика, защото тогава има опасност от блокиране на движението. Тя каза, че ако има опасност от инциденти поради необработени и заледени пътища, те отново ще бъдат затворени така, както се е случило сутринта на ул. „Г. С. Раковски”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com