Фермерският пазар на Lidl този уикенд предлага от прясна паста до ранни череши

2098
Фермерският пазар на Lidl този уикенд предлага от прясна паста до ранни череши
Снимка: Лидл

Сезонът на традиционните фермерски пазари, които Lidl организира за трета поредна година в подкрепа на малките регионални производители, продължава и този уикенд. На 27, 28 и 29 май, от 10:00 до 19:00 часа, на паркинга пред магазина на веригата в столичния жк „Дружба 2“, ул. „Димитър Пешев“ 30, ще се проведе третото от общо 14 планирани за годината събития в страната. Посетителите отново ще се насладят на удоволствието да избират сред изобилие от автентични български вкусове хлебни, млечни и месни изделия, биосертифицирани плодове и зеленчуци, мед, вино, билкови тинктури и др. Към богатото разнообразие от стоки от цялата страна този уикенд се присъединяват петима нови фермери.

Производителят „Том консерв“ от гр. Пловдив ще предложи своите сиропи, лютеници и разядки, които перфектно се допълват към хляба и тестените изделия на фирмения бранд „Фурнъ“ от гр. София. „Цъфтящата занаятчийница“ от гр. Варна ще зарадва клиентите със собствено производство прясна паста, кори за лазаня, горчици и др., а „Органик БГ“ от Монтана - с различните видове оцети и плодови вина, които произвежда. А сред изкушенията, които ще можеш да дегустираш на място, ще откриеш току-що приготвени сокове, сандвичи и прясно изпечен хляб.

Лидл България с първи доклад в бранша за приноса на компанията към обществото

Лидл България публикува първия доклад в сектора на търговията, в който анализира въздействието от своята корпоративна социално отговорн...

И през този уикенд посетителите на фермерския пазар ще имат възможността да разгледат работилницата за дървени изделия на Владимир Петров от с. Джурово, който нагледно ще показва как се изработват и гравират предметите, които предлага.

По време на третия за годината фермерски базар клиентите ще могат да опитат вкусните домати и ранните череши на земеделския производител Стоян Ласков от с. Михнево, област Петрич, да изберат някой от висококачествените пчелни продукти на Мария Димитрова от с. Габърница или да закупят от месните продукти на „Вино и мезе“ от с. Цонево, и още много други.

Два пъти месечно, до ноември включително, столичани и гости на града ще могат да преоткрият автентичния вкус на представяната на тези пазари българска продукция. А през летните месеци юли и август посетителите на морските ни курорти - Несебър, Созопол, Царево и комплекс „Св. Св. Константин и Елена“, ще могат да избират от асортимента на родните производители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com