Филмът на BBC бил за пиянството на британците, не за Слънчев бряг

130508
Филмът на BBC бил за пиянството на британците, не за Слънчев бряг

Филмът на британската телевизия Би Би Си за българския курорт Слънчев бряг не е част от кампания срещу българския туризъм, а филм за пиянството на британската младеж. Това заяви в ефира на „Тази сутрин” директорът на Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Всичко това може да се случи навсякъде - където има туристи, има всичко. Това е проблем за пиянството на английската младеж. Това е проблем на Великобритания”, подчерта Драганов.

Той беше категоричен, че филмът няма да се отрази негативно на българския туризъм, напротив – има ръст от 8%. По думите на Драганов, сред британските туристи у нас има такива, които се интересуват от историята и културата на България и обикалят тракийските гробници, както и такива, които ходят на сафари в Източните Родопи, например.

„Работил съм с Великобритания дълго време и съм гледал многократно подобни филми за английски младежи, това не е проблем от вчера”, подчерта директорът на Институт за анализи и оценки в туризма.

Той подчерта многократно, че филмът не цели да представи България в лоша светлина. „Все едно да направим филм за една абитуриентска вечер и да попитаме дали това ли учиха децата 12 години”, коментира Румен Драганов.

Димитър Николов, който работи като организатор на бар турове в Слънчев бряг, смята, че по цял свят има пияни хора, които правят неморални неща. 

„Т. нар. bar crawl (бар тур, буквално „лазене по барове” – бел. ред.) е изключително изкривен във филма. Това по принцип е рекламно мероприятие. В кадър бяха вкарани изключенията”, заяви Николов, според когото от филма „губи Слънчев бряг като курорт, губи и България като туристическа дестинация”.

„Ако същите хора бяха отишли в Мюнхен по време на Октоберфест, тенденциозно показвайки какво се случва там, никой няма да им го позволи!” заяви още организаторът на бар турове.

Според Димитър Николов в една обиколка могат да участват максимум 200 души, но обикновено са около 100, а всяка вечер има по около шест такива обиколки.

„Слънчев бряг е комплекс с над 300 000 легла. Той по проблеми е нищо повече от един голям български град. Пияни хора има и в Бургас, София, Рим и Лондон”, посочи Николов.

„Навсякъде хората на почивка си позволяват да употребяват алкохол. При нас няма масово пиене на алкохол”, увери накрая той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com