Фонд „Култура” във Варна финансира пътувания за форуми по света

9673
Фонд „Култура”  във Варна финансира пътувания за форуми по света

Общинският фонд „Култура” може да финансира творчески проекти, свързани с индивидуални или колективни пътувания на културни оператори от Варна в различни форуми за култура и изкуство по света, съобщи Община Варна

До 28 февруари в деловодството на общината се приемат проектните предложения по направление „Мобилност за пътувания”, предвидени за месеците април и май.Резултатите от кандидатстването ще бъдат обявени на 10 март на официалния сайт на дирекция „Култура и духовно развитие” – www.varnaculture.bg.

Новите вареннски тролеи се очакват през средата на май

Общинския превозвач „Градски транспорт“ се готви да посрещне новите чешки тролеи, с които ще обнови парка си, съобщи Петел....

28 март пък е крайният срок за подаването на проекти,свързани с пътувания през юни, юли и август. Кои за одобрените ще стане ясно на 11 април. За септември, октомври и ноември проектите се подават до 20 юни, а резултатът ще получат ли финансиране ще е ясен на 4 юли.

Максималната сума, която може да бъде отпусната по този приоритет за индивидуални пътувания, е в размер на 1200 лв., и за колективни пътувания в размер на 4000 лв. Допустими кандидати са български физически и юридически лица с дейност в областта на културата и изкуството, а финансовата подкрепа е свързана с частично поемане на пътните разходи на кандидата. Той трябва да осигури собствено финансиране в размер на 20% от пътните разходи и да удостовери тяхното наличие към момента на кандидатстване чрез декларация.

„С термина международни културни форуми се означават културни събития,програми, проекти, фестивали, дебати, конференции, семинари, кръгли маси или уъркшоп програми”, е посочено в насоките за кандидатстване на фонда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com