ГЕРБ отрече: Търговското дружество НДК не е плащало част от разходите на партията

21152
ГЕРБ отрече: Търговското дружество НДК не е плащало част от разходите на партията
Снимка: БГНЕС

Категорично не отговаря на истината изнесената информация от председателя на Управителния съвет на НДК и заместник-министър на културата Велислава Кръстева, че Търговското дружество НДК е плащало част от разходите на ПП ГЕРБ за консумативи, съобщиха от пресцентъра на партията.

От партията заявиха, че винаги са ползвали отдадените им под наем помещения от Областна администрация, находящи се в Административната сграда на НДК на базата на равнопоставеност с другите наематели и спазване на принципите за добро общо съжителство.

Цветанов не иска да подава оставка от ГЕРБ

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов няма да подава оставка като член на партията. Това каза самият той пред журналисти в На...

ГЕРБ заплаща ежемесечните си консумативи, съгласно показанията на измервателните уреди, както и всеки друг разход, съгласно предоставените документи от страна на НДК. Не веднъж партията е заявявала желание за обособяване на самостоятелен електромер, което според ЧЕЗ е невъзможно, поради спецификата на сградата и липсата на трафопост. Поради това, електроенергията се разпределя, съгласно предоставена от НДК справка на база за дялово електроразпределение, добавиха още от ГЕРБ.

Много често партията за своя сметка е правила подобрения, които касаят всички наематели на административната сграда на НДК, без да е отправяла каквито и да е претенции за възстановяване на част от средствата, твърдят те.

Велислава Кръстева: Търговското дружество НДК е плащало част от разходите на ПП ГЕРБ за консумативи

Търговското дружество НДК е плащало една част от разходите на ПП ГЕРБ за консумативи, за което сме се обърнали към компетентни юристи. Това каза Велислава Кръстева, заместник-министър на културата и председател на Управителния съвет на НДК, която представи информация за актуалното състояние на Националния дворец на културата в Комисията по културата и медиите към Народното събрание, по-рано днес.

Борисов ще спечели без Цветанов в ГЕРБ, смята Мирослав Найденов

злизането от ГЕРБ не означава автоматично членство в БАСТА, заяви в ефира на БНТ Мирослав Найденов, провокиран от въпросите за евентуал...

„С деактуване на два етажа от Административната сграда на НДК – 16 и 17, които са отдадени на ПП ГЕРБ. Подготовката за това е започнала с началото на мандата на ГЕРБ, през декември 2009 г. Министерски съвет отнема с основание – отпадане от нужда – тези два етажа. След спорове, в края на март 2011 г. имотът е отдаден за офис на партията. Наемът се плаща по цени не за търговски дружества, а за партии – по-ниски. Цените са силно занижени в сравнение с тези, които плащат останалите наематели”, посочи Кръстева. „От ПП ГЕРБ плащат 75 ст. на кв. м. за почистване и други услуги. Разликата е около 400 % с цените при останалите наематели. Електроенергията, която би трябвало да плащат, е със самостоятелен електромер – такъв не е поставен. Оказва се, че ПП ГЕРБ плаща два пъти по-малко от другите, които са монтирали собствени инсталации”, добави тя.

„Приходите от управлението на собствеността за 2013 г. са с един милион по-малко от тези през 2012 г., когато са около 7 милиона лева, а тази година са 6 милиона лева. Обяснението за това може да има два отговора – единият от тях е некомпетентност, другият е съзнателно отблъскване на наематели”, заяви Велислава Кръстева. По думите й приходите бележат сериозен спад, били са прогонени многогодишни клиенти на НДК.

„Била е въведена порочна практика във формирането на възнагражденията на Съвета на директорите. Митко Тодоров за 8 месеца е получил 99 585 лева, Ивайло Георгиев за 21 месеца е получил около 148 000 лева, Десислава Бинева за 21 месец е получила около 244 000 лева. Мениджмънтът на НДК струва на дружеството около един милион лева за две години и половина. Ако беше по закон, щяха да получат пет пъти по-малко”, подчерта Велислава Кръстева.

Според Кръстева от данните, които стават ясни в хода на проверката, е видно как през последните две години и особено през последната една година НДК е управлявано така, че да бъде тласнат към фалит. Тя посочи, че приходите на дружеството бележат сериозен спад в сравнение с предишни периоди. "Несъбрани вземания по договори възлизат на над 3 млн. лв., което е нарастване с 560% в сравнение с тези през 2011 г. Приходите от вътрешни продукции са 5 пъти по-малко в сравнение с предходни години. Длъжниците са 275, а има заведено дело само срещу един", заяви Кръстева. По думите й прогонени са дългогодишни клиенти на НДК и обяснението може да бъде или некомпетентност, или съзнателно отблъскване на наематели.

РЗС към ГЕРБ: Напуснете този уродлив парламент

"Напуснете до нови избори този уродлив и мразен от българския народ парламент. Само така ще объркате коварния план на БСП и ДПС, и ще...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com