X
 
 

Главният прокурор Цацаров гостува на германския си колега

571 1
photo of Главният прокурор Цацаров гостува на германския си колега
Снимка: прокуратурата
Главният прокурор Сотир Цацаров е на официално посещение в Германия по покана на федералния прокурор д-р Петер Франк, съобщиха от прокуратурата. Придружават го заместниците му във ВКП и ВАП Иван Гешев и Ася Петрова. В Карслруе, където е седалището на Федералната прокуратура, те се срещнаха с председателя на Федералния Върховен съд на Германия Бетина Лимперг, със съдията от Конституционния съд Сибиле Кесал-Вулф, с главните прокурори на Манхайм Александер Шварц и на Карлсруе д-р Уве Шлосер.

Темите, обсъждани по време на разговорите, са съвременните аспекти на тероризма и международните измерения на организираната престъпност, както и сътрудничеството между правоохранителните органи в противодействието им.

Цацаров: Отчайващи глупости са, че вървим към прокурорска диктатура

Нека се съсредоточим върху фактите и да пропуснем спекулата. Прочетох, че това е първа стъпка към прокурорска диктатура – отчайва...

Това е трета среща между главните прокурори на България и Германия и е продължение на успешното сътрудничество между двете прокуратури. Първата бе в Карлсруе през ноември 2017 г. а през юни 2018 г. д-р Петер Франк бе на посещение в София.

В Карлсруе се намират и Федералният Върховен съд и Конституционният съд. Федералната прокуратура има изключителна компетентност по отношение на наказателното преследване на тероризъм и другите престъпленията против републиката, напомнят от българската прокуратура.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители