Година и половина ремонт на "Тракия" и "Хемус"

13480
Година и половина ремонт на "Тракия" и "Хемус"

От юни движението по автомагистралите "Тракия" и "Хемус" ще бъде затруденено от началото на лятото. Защото през юни стартира крайно наложителният ремонт на три моста по двете съоръжения.

Участъците, през които движението ще се осъществява само по едната лента в продължение на година и половина, са виадуктите на 61 и 67 километър на „Тракия” и моста „Бебреш” на „Хемус”. Това ще струва над 20 милиона лева. „Бебреш” се издига на 123 метра височина и е сред ветераните у нас – почти 30 годишен.

Ремонтът на "Цариградско" и "Сливница" на цената на нова магистрала

Ремонти на основните булеварди в София струват колкото строителството на нова магистрала. Въпреки това Столична община обяви поръчките ...

Най-зле е положението с виадукта при 67 километър на „Тракия” – там има разрушения на бетоновото покритие, оголване на носещите греди, което означава, че е нужно незабавно да се вземат мерки. В този участък ще има отбивка по алтернативен маршрут само за тежкотоварните автомобили, информира Нова телевизия. При 61-ви километър на магистралата и на моста "Бебреш" на "Хемус" няма да има пълно отклонение на движението.

Според Агенция "Пътна инфраструктура" ремонтите не бива да се отлагат. Причината за забавянето им е, че трите договора за поправките минават по Закона за обществените поръчки (ЗОП), а на по пряко договаряне.


 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com