Грипна ваканция от утре и в Перник

20003
Грипна ваканция от утре и в Перник
Снимка: Getty Images / Guliver

От утре всички училища в пернишка област ще са във ваканция. Заболяемостта продължава да задържа високия си процент през последните 5 - 6 дни. Половината от училищата на територията на пернишка област са дали данни, че процентът на отсъстващите ученици е голям, каза директорът на РЗИ - Перник д-р Нина Стаменова, цитирана от ZaPernik.com.

Днес Регионалната здравна инспекция и Регионалния инспекторат по образование в Перник са направили предложени до Министерство на образованието от утре, 30 януари до 4 февруари учебните занятия в региона да бъдат разпуснати. От РЗИ - Перник казаха, че мярката се налага, за да не се увеличи броят на заболелите от грип лица.

И Русе обяви грипна ваканция

Грипна ваканция за учениците е обявена от утре до 31 януари включително в област Русе. Това решение е било взето този следобед на засед...

Все още обстановката в пернишко е предепидиемична, допълниха от институцията. Очаква се потвърждение от Министерството на образованието на предложението, но е сигурно, че такова ще има.

4 положителни лабораторни проби за грип са потвърдени в Националната референтна лаборатория в София. И четирите проби са към грипна група "А". Общо 13 са серумите, които са изпратени за изследване в лабораторията, допълни д-р Стаменова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com