Хартиените листовки за шофьорите се премахват след седмица

19695
Хартиените листовки за шофьорите се премахват след седмица
Снимка: Getty Images/Guliver

Краят на хартиените листовки на теоретичните изпити за шофьори настъпва още след седмица. Това обяви новият шеф на Автомобилната администрация Цветелин Цветанов пред "Стандарт".

По думите му хартиените листовки се премахват напълно една година предсрочно. "Въвеждаме 100-процентово електронно изпитване", категоричен бе новият шеф на ДАИ.

Жребий при изпита за шофьорска книжка от днес

Промени за организацията и провеждането на шофьорските изпити влязоха в сила от днес. Целта на новите правила е да се премахнат кор...

Листовките ще бъдат качени в електронен вариант, а изпитващите ще разполагат с таблети. Кандидат-шофьорите просто ще отбелязват пред тях отговорите и още на момента след попълването на въпросника ще е ясно дали са отговорили правилно.

За любителската категория В се попълват две листовки от по 30 теоретични въпроса, а допустимите грешки са 5.

"Теоретичните изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС да бъдат 100% електронни, като практиката показва, че повечето кандидати имат желание да се явяват на електронни листовки - на таблети", подчерта Цветанов.

Целта на въвеждането на електронни листовки е да се пресекат опитите за измама, а и за удобство на кандидат-шофьорите. При хартиените курсистите често имат възможност да отбелязват с химикал отговорите си на вече предварително попълнени с молив листовки и така чрез измама да изкарват изпита.

Шофьорските изпити вече не се купували

Арестувания инструктор в момента продължава да упражнява тази дейност, същото се отнася и за другите участници в репортажа относно ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com