И в новогодишната нощ: 201 дни ви питаме "кой", а отговор няма

29392
И в новогодишната нощ: 201 дни ви питаме "кой", а отговор няма
Снимка: БГНЕС

Засилено полицейско присъствие има в центъра на столицата в Новогодишната нощ, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Около 60-70 души са се събрали на протест пред Народното събрание срещу правителството на Пламен Орешарски. Те носят български знамена.

Протестиращите са поставили непосредствено до паметника на Цар Освободител коледна елха, която е украсена с плакати. На тях пише „201 дни ви питаме „кой”, а отговор няма”, „заради саможертвата на Траян от Велико Търново, Пламен от Варна, Венци от Раднево, Даниела от Пловдив и Тодор от Ситово борбата трябва да продължи до пълен граждански контрол – написано на 12 май 2013 година в деня на изборите”. На върха на елхата е поставена звезда, на която е закрепено българското знаме.

Оставка и на Нова година - този път на "Батенберг"

Нова година настъпва само след няколко часа, но призивът за оставка към правителството на Пламен Орешарски и на 42-рото Народно събрани...

На звездата пише „2014 – пълен граждански контрол”. В близост е поставен плакат „Нова година – нов морал в политиката”. Пред паметника има музикална уредба, като организаторите обясниха, че от нея ще звучат български песни.

Полиция има както зад загражденията около Народното събрание, така и извън тях. В района има полицейски автомобили и коли на Жандармерията. Движението около сградата на парламента е ограничено. Полицаи има и при Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

 

Снимка: архив

България през 2013 година: Студентската окупация

Ако искаш бъдещето да е различно от миналото, не забравяй миналото. Тези думи на холандския философ Барух Спиноза, който е отлъчен от ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество