Има вероятност да отпадне постмониторинговият диалог на Съвета на Европа за България

1646
Има вероятност да отпадне постмониторинговият диалог на Съвета на Европа за България
Снимка: Thinkstock

Има вероятност да отпадне постмониторинговият диалог, упражняван от страна на Съвета на Европа спрямо спазването на човешките права в България. Това каза в първото си интервю за чуждестранни медии новоизбраният председател на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа испанецът Педро Аграмун, предаде БНР.

Той обаче не се ангажира със срокове. "От моя страна ще проследя какво става по този въпрос, но е в ръцете на Комитета на министрите, а не на председателя на Асамблеята. Но ще наблюдавам внимателно какво се прави по този въпрос, защото наистина България е единствената страна, член и на Европейския съюз, която е в ситуация на постмониторинг от страна на Съвета на Европа". каза той.

Митов се надява тази година да е последната от наблюдението от Съвета на Европа

Българският външен министър Даниел Митов се надява тази година да е последният доклад от наблюдението над България, който отделно от Ев...

Миналата седмица държавният глава Росен Плевнелиев призова за прекратяване на постмониторинговия диалог на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа за България в сферата на правосъдието, свободата на медиите и изборното законодателство. Президентът посочи пред участниците в Асамблеята, че бившите комунистически страни са извървели дълъг път от присъединяването си към Съвета на Европа преди двадесет години и с подкрепата на организацията са успели "да изградят модерни и демократични държави, в които върховенството на закона и защитата на човешките права са издигнати на ново равнище“.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com