Инициативата "Моят зелен град" за поредна година изпрати послание за по-чиста природа

16859

В рамките на инициативата "Моят зелен град", която се проведе в местността "Офелиите" на Природен парк "Витоша", бяха засадени 350 смърчови дръвчета.

Така организатори, доброволци и участници направиха възможна и втората гора от зелената кампания на Coca-Cola. Освен засаждането на смърчовата горичка на „Моят зелен град“, участниците създадоха и нови кътове за отдих, както и облагородиха съществуващите пространства за пикник в близост до „Яворова поляна".

Втората гора на "Моят зелен град" вече расте в Природен парк "Витоша"

На 10 септември 2016 г. Природен парк „Витоша“ стана дом на втората гора, засадена в рамките на инициативата „Моят зе...

На събитието в съботния 10 септември, дойдоха много хора от всички краища на София. Част от тях споделиха пред камерата на Actualno.TV, че се включват в зелената кампания от години. Семейства с малки деца, много младежи и опитни планинари взеха участие в предварително подготвените дейности от организаторите и се забавляваха, докато засаждат дървета, лакират огради или почистват канавки.

Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков коментира пред Actualno.TV, че това е една изключителна, уникална, образователна и екологична инициатива. „Крайната цел е ясна, чиста околна среда, зелени български градове, запазване на гората и увеличаване на гората. Така че ако този месец тази инициатива се провежда в 16 града, аз съм убеден, че с наша помощ, с нашите регионални структури и с организаторите ние можем да направим така, че всеки един град да се включи и всяка една година да имаме подобни инициативи, защото какво по-хубаво от българската природа, от традициите, които имаме“, отбеляза още Красимир Живков.

Изпълнителният директор на Coca-Cola ХБК Светослав Атанасов взе активно участие в „Моят зелен град“. Той посочи, че онова, което мотивира компанията за създаването на тази инициатива, е да се погрижи за обществото, тъй като е на българския пазар повече от 24 години. Атанасов сподели, че Coca-Cola иска да направи гората и природата по-чиста, за да може хората да продължават да й се наслаждават. „Искаме да дадем и личен пример. Искаме да покажем, че с такива инициативи, като се захванем всички ние, може да си подредим къщата и държавата". По думите му кампанията вече се разраства и в още 16 града от страната. Светослав Атанасов обеща пред камерата на Actualno.TV,  че инициативата ще продължава да се развива.

Повечето от участниците в „Моя зелен град“ се обединиха около мнението, че ако ние се погрижим за природата и тя ще се грижи за нас.

Да засадим дърво - какви са тънкостите?

И малките деца знаят, че без дървета на Земята няма живот. Дърветата са тези същества, които се грижат може би най-много за кислорода в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Магистрати, полицаи, адвокати: Преди 2 години ГДБОП е дала в прокуратурата имена от групата на Нотариуса

Вход свободен в Националния военноисторически музей по случай 6 май

Промените в Закона за хазарта: Защо сега и кой всъщност печели?

Обучителният център на BILLA в София отваря врати за посетители

Съдилищата не искат да гледат дела срещу кадруването в държавните фирми

Укрепват подпорната стената, която рухна на АМ "Струма" (СНИМКИ)

Теглят номерата на машините за удостоверяване на вота 2 в 1

Прогноза за времето - 29 април 2024 г. (понеделник)

Най-важните новини за деня: 28 април 2024 г.

Седмична прогноза за времето за 29 април - 5 май 2024 г. (ГРАФИКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com