Ирини Зикидис с разказ от първо лице за страничните ефекти след ваксиниране

15743
Ирини Зикидис с разказ от първо лице за страничните ефекти след ваксиниране
Снимка: Getty Images/Guliver

"И моите 5 стотинки по темата с ваксините. Онзи ден влязох в Пирогов в 8:30, а в 8:35 излязох ваксинирана. Изрично поисках ваксината да е Астра Зенека, защото е векторна, а векторните ваксини са по-познати на науката от РНК ваксините, и КЪМ МОМЕНТА се считат за по-ниско рискови. РНК ваксините имат всички шансове да се превърнат в революционно достижение на медицината, но преди да мине задължителният фактор ВРЕМЕ, няма как да знаем, и никакви финансови инвестиции, били те и колосални, не могат да го компенсират.

След ваксинирането кошмарът беше пълен. В 18:00 вечерта ме втресе. Облякох 3 жилетки, завих се презглава и започнах да треперя от студ. Към 21:00 вече бях с 39 градуса, които изчезнаха към 3:00 сутринта и бяха заменени от най-жестокото главоболие евър. Тихичко подсмърчах и си виках " Айде, Ирино, пак ще влезеш в новинарските хроники, тоя път като жертва на ваксина". Вчера следобед главоболието изчезна, апетитът ми се върна и изядох цяла тава манджа (Слагате две нарязани тиквички, малко гъбки и пуешко филе в тавата, капвате малко зехтин и печете един час. После добавяте изсушени домати, заливате с 4 яйца и сирене и печете още 15 минути).

Мира Баджева: Зелените коридори не бяха грешка, но имаше други сериозни гафове

"Ако 84-годишната ми майка не беше преболедувала тежък ковид през ноември, щях да съм намерила вече начин да я ваксинирам. Така, както ...

Сега. Дали имам съмнения? Разбира се. Дали допускам, че след време ваксините биха могли да отключат у някакъв процент хора автоимунни или онко заболявания? Определено. Всеки, изчел тонове литература по темата, има такива притеснения и знае, че това се случва с ВСЯКА ваксина. И все пак, прецених, че рискът от тежко протичане на болестта и тежки последствия за организма е по-голям от другия", пише Ирини Зикидис в социалната мрежа Фейсбук.

"Не призовавам никого да се ваксинира. Големи хора сме, всеки решава за себе си и за мен е обидно да се изживявам като авторитет спрямо другите и да им казвам какво да правят. Казвам ви само да се пазите. И ви черпя с този статус на Владо Мицов (младо, здраво, право момче), който беше още една причина аз да взема това решение за себе си:

"Толкоз го няма тоя вирус, че аз явно 2 седмици съм сънувал, че не мога да дишам, че стоя по цял ден с маска за кислород (махах я само когато лекарите преценяваха, че стои прекалено дълго и не е полезно), че кашлям по 15-20 минути при най-малкото усилие, че не съм ял една седмица щото дъвченето изисква усилие, а ти нямаш сили и затова, че всяка сутрин в 4 сутринта ми вкарват една огромна инжекция за разреждане на кръвта в абокада, а след това ми изливат по няколко банки антибиотици и витамини, че няколко пъти кръвта все пак се съсирваше и системите почваха да се изливат подкожно, в резултат на което ръцете се издуваха (макар, че това се случваше по-често в първата болница, понеже там видимо имаха големи проблеми с персонала - нормално за един замиращ град), и понеже техниката беше скапана и звънците не работеха ....), че всяка сутрин ми забиваха огромна игла за източване на кръв от вените зад пръстите на ръцете (щото само там бяха останали незасегнати вени), че се биеха инжекции в корема с лекарство срещу сгъстяването на кръвта, че абокада се сменяше през ден и съответно целите ръце са надупчени и сега три седмици след изписването, пардон, след като съм се събудил, ръцете ми са още сини отгоре и отдолу от лактите до китките, че пих по една шепа лекарства, че всичко гореизброено се повтаряше още два пъти до вечерта. Че при най-малкия да си поема въздух се започваше една такава кашлица, че идваха доктори да бият инжекции с нещо си. Съответно докато кашляш не можеш да дишаш изобщо (ама не е проблем, само некви си 10-15 минути тежка кашлица), че сатурацията падаше до 70 и нещо (под 90 се налага лекарска намеса)

Че вечерта преди да вляза в болница, така съм се потил и не съм спал (инсепшън вече става), понеже явно съм спал в банята, съдейки по количеството пот и смяната на шалтето с друго.

Сънувал съм, че 5-6 дена след приема в болница съм бил в тежко състояние

Доцент Мангъров посочи защо се притеснява от коронавирусните ваксини (ВИДЕО)

Не мога да отговоря защо не се правят аутопсии на загиналите от коронавирус. Но в нашата болница нито един пациент, стигнал до летален ...

Дори явно съм сънувал местенето в друга болница, където като ме вкараха в тяхното ковид, първо ме прекараха през интензивното, пълно с легла с неподвижни хора с тръби в устата.

Предполагам това е било една шега, те лекарите нали нарочно се правят, че има вирус, затова бяха целите в скафандри и се виждаха само едни очи.

А тия дето умряха в отделението по време на престоя ми там явно просто са се гътнали от старост и просто си бяха забравили опакования багаж на регистратурата на етажа.

Сънувал съм , че влязох в болница на фона на епидемията от ковид, на фона на факта, че откакто съм завършил училище преди 15 години, съм боледувал 1-2 пъти от грип и някоя друга настинка.

Ма то нямало нищо общо с ковида ..."

По-бедните страни остават без ваксини

Натискът върху държавите от ЕС е твърде голям, затова за момента Евросъюзът няма да дарява ваксини за бедните страни. Световната здравн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...