Ирини Зикидис: Ужасява ме как за нула време темата за ваксините доби размерите на война

17511
Ирини Зикидис: Ужасява ме как за нула време темата за ваксините доби размерите на война
Снимка: iStock

"Така и не свикнах със стремежа на хората да примитивизират дебата. Да натъпчат всяка актуална, важна и значима тема в своята често плашещо примитивна координатна система на фили и фоби, на про и анти, на съпортъри и хейтъри, и щедро да я залеят със захаросания сироп на емоцията си.

Гордо да драснат една черта, да ти опрат пистолета в главата, и да те заставят да избереш страна, без да ти оставят място за размисъл, за съмнение, за алтернативи, за отворена врата. Да фетишизират „гражданската си позиция”, често криейки зад нея хилава обща култура или пък слаба информираност", пише Ирини Зикидис в социалната мрежа Фейсбук.

Възраждане: Ваксинацията трябва да е доброволна, СЗО не може да решава вместо нас

Вчера в Народното събрание беше изслушан служебният министър на здравеопазването – Стойчо Кацаров. В изложението си министърът с...

"Ужасява ме как за нула време темата за ваксините доби размерите на война. Тези дни научих, че мои приятели са развалили дългогодишно приятелство, братя и сестри не си говорят, разменят се обиди и клетви.

Видях с очите си как хора, ваксинирали добросъвестно децата си, и винаги подкрепяли ваксините, в момента са брандирани от техни бивши приятели като „антиваксъри”, заради притесненията им по отношение на бързината, с която бяха създадени конкретно тези ваксини, и желанието им да изчакат.

Аз се ваксинирах. Ваксинирах се, защото имам слаби бели дробове, няколко тежки пневмонии и сериозен риск за здравето ми. Четох, мислих и реших, че рискът от ваксината е по-малък от риска от заболяване. И при все това, ЗНАМ, че това, с което съм се имунизирала, все още не е ваксина, а експериментален препарат с непроверени към момента дългосрочни последствия.

И че съм се подписала под декларация, която гласи, че не производителят, а аз нося отговорност за евентуални последствия от този експериментален препарат, включително смърт. Аз сега проваксър ли съм или антиваксър? Не съм лекар, не съм експерт, нямам нито подготовката, нито знанията, за да дебатирам компетентно по темата. Седнах, помислих и взех решение за себе си.

САЩ се готвят за масова задължителна ваксинация на държавните служители - или масово тестване

На 29 юли, четвъртък, американският президент Джо Байдън ще оповести изискване всички федерални служители и всички хора, работещи по до...

Вероятно ще ми кажете „Няма как да сме умерени, защото неваксинираните ще убиват останалите”. Пичове, успокойте се. Ако вие сте ваксинирани, рискът за вас е минимален. Всеки носи глава на раменете си и има право да взима информирано решение за здравето и живота си. Да, ще има много починали, защото не са се ваксинирали.

Ще има починали и след ваксината - надявам се съвсем малко. Ще има нови щамове, сега сме на Делта, а гръцката азбука е дълга. Ще се бодем всяка година. След време е възможно някои от нас да развият автоимунно или онко заболяване, заради ваксината. Всичко е възможно. И това са ФАКТИТЕ. Медицината не е математика, няма вълшебна формула, която да дава 100% сигурно лечение.

Опитваме се да запазим здравия разум в тези тежки времена и това е."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com