Иван Владимиров – Нав: Единственото нещо, което ме дразни повече от анти-ваксърите, са про-ваксърите

5335
Иван Владимиров – Нав: Единственото нещо, което ме дразни повече от анти-ваксърите, са про-ваксърите
Снимка: Unplash

"Трябва да кажа, налага ми се даже, че единственото нещо, което ме дразни повече от анти-ваксърите, са про-ваксърите. Всяка безкритична, демек безмозъчна, позиция ме отвращава. Не ми стига, че споря непрекъснато с близки роднини, че никой не иска да ги чипира и че в тестовете няма наночастици, а във ваксините - микро бомби със закъснител, а сега трябва да сърбам попарата и на правителството, което въведе тези безумни зелени паспорти." Това е написал в своя Фейсбук профил докторът по психология Иван Владимиров - Нав. Ето какви са неговите аргументи:

Аргумент 1: Ваксинираните са точно толкова преносители на вируса, колкото всички останали хора, рептили и тн! Подкрепящо доказателство: Средно по 5000 души новозаразени на ден, откакто въведоха мярката. Половината ми познати са с Ковид, повече отвсякога досега.

Pfizer плаща 2 млн. долара на лекар, за да рекламира ваксинацията при деца

Няколко от най-големите медийни компании в Канада кой знае защо пропуснаха да разкрият, че известен професор по педиатрия от канадската...

Аргумент 2: Ваксината не предпазва от заразяване! Подкрепящо доказателство: Статистиките са единодушни, че ползата от ваксините е основно в това, Ковид да се изкара по-леко. Аз лично имам пример с това, как бях на море с ваксиниран приятел, пътувахме заедно на връщане един до друг пет часа, а накрая се напрегръщахме обилно. На другия ден той беше с Ковид, а аз - не.

Аргумент 3 : Ваксината не е за всеки! Подкрепящо доказателство: Според някои учени, ваксините не са полезни за всички. Наблюдават се странични ефекти при бременни жени и хора с тежки заболявания.

Аргумент 4: Хората с естествен имунитет като мен няма нужда да се ваксинират и тази принудителна мярка е напълно недемократична форма на дискриминация! Подкрепящо доказателство: Има противоречива информация от различни изследвания дали естественият имунитет предпазва по-добре от ваксината, но фактът е че и двете не гарантират предпазване и още по-малко пренасяне, така че дискриминацията на преболедувалите е неетична.

Dr. Marty Makary, a professor at Johns Hopkins University, has pushed back on some workplace vaccine mandates partly because he believes they neglect protection from natural immunity. He argued in a September Washington Post op-ed that “the emerging science suggests that natural immunity is as good as or better than vaccine-induced immunity.”

British Medical Journal: Установени са нарушения при клиничните изпитания на ваксината на Pfizer

По време на клиничните изпитания на ваксината Pfizer (Comirnaty, Комирнати) са били нарушени общоприетите норми и правила за подо...

На фона на казаното искам да акцентирам, че проблемът с ваксините е сложен казус, който изисква високо ниво на ментално развитие и способност за интегриране на множество фактори. Нещата не са черно-бели. Ваксините са нещо важно и нужно, но не трябва да се приемат безкритично, а да се преценява индивидуално, доколко всеки трябва да се ваксинира. Аз лично нямам проблем да го направя, ако нямах естествени антитела, но да ме принуждават с ограничаване на правата ми е форма на фашизъм.

Искам да кажа на всички, които смятат, че върху тях се провеждат някакви експерименти и вярват в теории на констипацията, че ваксините са тествани по всички научни стандарти и опасността от странични ефекти е изключително малка. Същевременно е факт, че не е преминат пълният изпитателен период и все още има някои неизвестни, поради което използването им върху подрастващи и хора със специфични заболявания е проблематично.

Моят съвет е да се ваксинира всеки над 15 години, който не е изкарал вируса, особено ако е в застрашена категория. Същевременно всички преболедували трябва да се вдигнем заради тази абсолютно малоумна политика на натиск и лишаване от граждански права.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

24 май ще бъде Ден на България във Ванкувър, провинция Британска Колумбия

Коментар №3 на седмицата: Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Коментар №2 на седмицата: Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Коментар №1 на седмицата: Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com