X
 
 

Иванчева назначи пиара на "Младост" за заместник-кмет

1976 0
Иванчева назначи пиара на "Младост" за заместник-кмет
Снимка: БГНЕС
Задържаната кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева е назначила за зам.-кмет пиара на общината Петър Кърджилов. Това каза самата Иванчева и уточни, че той ще заеме мястото на арестуваната с нея зам.-кметица Биляна Петрова.

Иванчева призна още, че е издала заповед за уволнението на друг от зам.-кметовете на "Младост" Румен Русев. Тя отрече да е управлявала общината от ареста, а само, че е правила рокади в екипа си.

Прокуратурата поиска отстраняването на кмета на "Младост"

Специализираната прокуратура поиска кметът на столичния район "Младост" Десислава Иванчева да бъде отстранена от длъжност. Специализир...

И.д. кмет засега остава Владимир Клисуров, който бе одобрен от СОС на длъжността по искане на Десислава Иванчева. Той обаче подаде предизвестие за напускане, което изтича в началото на юни.

По-рано днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване от длъжност на Иванчева.

Според прокуратурата в арестното помещение, където изтърпява мярка за неотклонение, Иванчева е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е на лица с разрешен достъп за свиждане, след което те са достигали до общинската администрация.

Кметът на район „Младост” беше арестувана при спецакция на новосъздадената антикорупционна комисия и спецпрокуратурата с колосална сума пари – 70 хил. евро подкуп от строителен предприемач. В кабинета й пък разследващите са намерили стотици преписки, за които се твърди, че са изгубени и се ползват за изнудване. Делото ще започне в 16 часа, за да може всички страни да се запознаят с документацията.

Прокуратурата не пожела да смята колко време ще се чете обвинителния акт за КТБ

Не съм специалист, за да правя такива изчисления. Мисля, че ще приключи много по-бързо. Това коментира ръководителят на Специализиранат...

Преди заседанието Иванчева за пореден път потвърди, че парите са й подхвърлени и срещата й с Александър Ваклин е била инициирана, защото той искал да направи детска площадка.

Зам.-кметът на „Младост” Биляна Петрова изтъкна също, че не знае в какво е обвинена. Иванчева пък поиска майка ѝ да й бъде защитник.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители