Изискването за пререгистрация на автомобилите заради газовите уредби създаде опашки

31965
Изискването за пререгистрация на автомобилите заради газовите уредби създаде опашки
Снимка: БГНЕС

Заради новото изискване да има регистрация в талона на газовите уредби, които са добавени допълнително на автомобилите, вече 400 коли са минали са пререгистрирани само в КАТ-София през вчерашния ден.

Опашките от автомобили за пререгистрация не секват и днес, предаде Нова телевизия. Оказа се, че и днес положението е същото като вчера, въпреки че крайният срок за смяна на талоните на тези автомобили е до 1 март 2014 година включително. От пресцентъра на МВР обявиха, че няма да бъдат налагани санкции за шофьорите на тези автомобили след изтичане на крайния срок. Онези, които ще се регистрират след този срок, ще са в заварено положение.

Да върнем отнемането на шофьорската книжка за превишена скорост, предлага Мутафчиев

Връщане на отнемането на шофьорската книжка при превишена скорост и по-сериозни ограничения за младите шофьори (бел. ред. – тези ...

Съгласно наредбата всеки собственик на автомобил, който прави пререгистрация, ще трябва да плати 100 лева - 50 за технически преглед и още 50 лева в КАТ.

"Разбрах за наредбата за смяна на талона на автомобилите с газови уредби от телевизията. Това е начин да се взимат пари от бедните хоха. Чакам вече от 50 минути. Само пререгистрацията ще ми струва между 20 и 30 лв.", обясни един от чакащите шофьори.

Фирмите, разполагащи с повече от 5 автомобила ще могат групово да поръчват пререгистрация, а самата пререгистрацията ще се извършва на място в КАТ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com