Явор Дачков ще съди Бойко Борисов за клевета

14487
 Явор Дачков ще съди Бойко Борисов за клевета
Поводът са твърденията на премиера за монтаж на разпространените преди година записи на телефония разговор между премиера и директора на митниците Ваньо Танов

Журналистът от вестник "Галерия" Явор Дачков ще заведе граждански иск за клевета срещу премиера Бойко Борисов.

Поводът са твърденията на премиера за монтаж на разпространените преди година записи на телефония разговор между Борисов и директора на митниците Ваньо Танов.

От вестник "Галерия" заявиха, че разговорът на шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов и Бойко Борисов за вече покойния бизнесмен Михаил Михов са автентични и това са показали двете експертизи на БАН и независима експертиза, направена във френска лаборатория, предаде БНР.

Днес от "Галерия" представиха и схема, по която е записан премиерът Борисов и начинът, по който записът е изтекъл от служба ДАНС. По думите на Явор Дачков, става дума за работеща и сега престъпна схема за рекет срещу политици и бизнесмени, ръководена от бившия шеф на ДАНС Цветлин Йовчев и кръгът около него в лицето на Иван Драшков. Записът на премиера е направен от МВР, а служител от ДАНС е презаписал съдържанието му с диктофон. По думите на Дачков, Иван Драшков е направил записа, за да има факти срещу премиера Борисов и с които да го държи зависим.

Явор Дачков е категоричен, че ще съди премиера Бойко Борисов: Ще заведа това дело не заради друго, а защото другите институции явно не помръдват, за да се разбере кой лъже.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com