Йовчев: Обстановката се подобрява, но се опасяваме от активизиране на свлачища

15951
Йовчев: Обстановката се подобрява, но се опасяваме от активизиране на свлачища
Снимка: БГНЕС

Обстановката във Варна започва да се нормализира след като автомобилите бяха разчистени от улиците. В района на град Добрич обаче рискът от още наводнения е голям. Имаме опасения от активизирането на свлачища. Това заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев пред БНТ.

Според Йовчев екипите на всички служби са реагирали адекватно в ситуацията. 

Близо 500 души се евакуират от хотел в Албена, съобщи Йовчев

Появи се проблем в един от хотелите в района на Албена заради реката, която минава наблизо. Става дума за хотел "Гергана". В момента съ...

"Получи се и усложнена обстановка в курорта Албена, където няколко хотела бяха наводнени. От единия от хотелите екипи на Гражданска защита, Министерство на отбраната и на полицията с плавателни съдове, хеликоптери са евакуирани хората и преместени в други хотели", каза вицепремиерът. Припомняме, че близо 500 гости на хотел в Албена бяха блокирани вътре заради наводненията.

Йовчев потвърди, че двама от издирваните са намерени. По-рано от МВР съобщиха, че към 16 часа е открита издирваната Недялка Янкова.

Институциите действаха правилно и навреме, заяви Цветлин Йовчев, който каза, че вече се е върнал от Варна и в момента е в столицата.

Междувременно бе съобщено, че утре президентът Росен Плевнелиев и еврокомисарят Кристалина Георгиева ще посетят Варна и Добрич.

Държавният глава и българският еврокомисар да посетят Кризисния щаб и да направят оглед на пораженията от бедствието във варненския квартал „Аспарухово“. По-късно двамата ще бъдат на посещение в Добрич, където ще се запознаят с обстановката в града.

Иван Портних: "Абсолютна непригодност на държавата към подобни бедствия"

Трагедията е огромна, никаква техническа обезпеченост, 10 жертви има към момента, така обобщи ситуацията до момента кметът на Варна Ива...

В деня на национален траур, 23 юни, в Катедралния храм „Свето Успение Богородично“ във Варна президентът Росен Плевнелиев ще присъства на отслужването на трисагий от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в памет на жертвите от катастрофалните наводнения в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com