"Жълти стотинки" - каузата на VIVACOM, която помага от сърце

2133
"Жълти стотинки" - каузата на VIVACOM, която помага от сърце

Свикнали сме да помагаме и сърцата на всички ни са отворени към каузи и чужди съдби, които чувстваме като свои. Понякога е нужно да дадеш малко, за да направиш много. Най-добрите дела се правят с малко усилия от много хора.

И ето, че вече седем години VIVACOM знае цената на всяка стотинка и отново стартира Операция "Жълти стотинки", която до ден днешен помага на мнозина.  Добрите дела си имат помощници и тази година това са Белослава и Йордан Йовчев. Те са лицата на кампанията, които ни припомнят какво можем да направим, когато се обединим.

Каузата е наистина добра и дава смисъл на всички усилия, които полагаме, за да се осъществи. В последните три години Операция "Жълти стотинки" е насочена към подпомагане на младежи, които при навършване на пълнолетие напускат социалните домове без подсигурено място за живеене, развити социално-битови умения и завършено образование.

Всяка година около 300 младежи без родители, навършили 18 години, отпадат от системата на Държавна агенция за закрила на детето и са принудени да напуснат домовете. VIVACOM цели да им предостави алтернатива, като им даде шанс да бъдат настанени в наблюдаваните жилища "Дом Възможност" на "Фондация за социална промяна и включване" (ФСПВ). Жилищата им осигурят временен подслон и благодарение на времето, прекарано там, младите хора изграждат необходимите им умения за живеене и интеграция в обществото.

 

Начинът да помогнем е дарим своето ресто от дребни монети или друга сума по избор в специално изработените за целта касички в магазините на VIVACOM и партньорските обекти. Дарения за Операция "Жълти стотинки" могат да се направят и чрез SMS на кратък номер 17 777 с текст DMS DOM (1 лв*.), обаждане на 0 900 5 11 15 (1 лв.), банков превод по сметка IBAN BG26RZBB91551005874084 или през сайта на фондацията. *1,20 лв. за предплатени услуги.

Всичко е добре, когато завършва добре. Ние се надяваме, че и тази година жълтите стотинки ще направят чудеса, които трябва да се случват в живота на всеки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com