Как да преборим хранителната непоносимост (ВИДЕО)

1358
Как да преборим хранителната непоносимост (ВИДЕО)
Снимка: Видимо и невидимо

В днешното предаване „Видимо и невидимо: Хапка по хапка“ Росица Коцева ни среща с Филипа Неделчева, която разказва личната си история за хранителната непоносимост и борбата с нея.

Филипа разказва, че след като е претърпяла тежка катастрофа на 13 годишна възраст се е наложило да лежи обездвижена в продължение на 3 мес. Следва тежка експериментална операция, която за щастие е успешна. С цел по-бързото ѝ възстановяване заради счупванията и липсващите кости, хранителният режим е включвал огромно количество мляко, млечни продукти, яйца. „По-късно след това, може би от 14-15 годишна възраст започнах да повръщам и тогава лекарите ми обясняваха, че съм много слабичка, много фина, анемична съм, месечният цикъл оказва влияние и всички тези неща се дължат точно на тези месечни неразположения. Нещата се засилваха все повече и все повече до такава степен, че аз всеки месец, почти без изключение, изпадах в безпомощно състояние.“

20 години по-късно в един прекрасен слънчев ден, в компания с приятели, тя отново изпада в това отвратително състояние, но този път повръщането ѝ в никакъв случай не би могло да е свързано с месечния ѝ цикъл. Тогава тя взима решение да намери причината. Още: Кои са причинителите на болестта на Хашимото? (ВИДЕО)

„Голяма част от емоциите, стреса преминават през стомаха и ние дори и в някакъв момент да не си даваме реална представа, то се случва. Дали го осъзнаваме или не, то е безспорен факт. Осъзнаването е първото нещо. То отнема много време.“, казва Филипа Неделчева.

„Чрез споделянето на неща, които се случват в ежедневието ни или пък не толкова често и не на всички, аз смятам че бих могла да бъда полезна на други хора и е факт, че особено когато стартирах своя блог, аз го стартирах с темата за хранителната непоносимост.“, казва Филипа за своя личен блог „By Filipa“.

Хранителните непоносимости не са шега работа и трябва да им се обръща първостепенно внимание. Независимо в каква ситуация си, ти избираш да си жертва или не. Не можем да очакваме другите да ни разберат, ако те сами не са минали от там. Не им се сърдете, вземете пример от Филипа. Вярвайте в себе си независимо от всичко, и се борете за това, което искате да бъдете. Хората, които истински ви обичат, ще пътуват с вас. Другите, ще слязат на някоя спирка, защото така е по-добре. Не тъжете за тези хора, това е част от живота. Бъдете верни на себе си, защото единственият човек, от който не може да се отървем, това сме самите ние! Още: Хашимото е болест на стила на живот (ВИДЕО)

Повече за това през какви премеждия е минала Филипа Неделчева и как да се справим с хранителната непоносимост гледайте видеото:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

„Грилла е в Билла“ стартира отново с още по-атрактивни оферти

Прогноза за времето - 9 май 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 8 май 2024 г.

Много атракции и забавления във Family Fantasy Land на 1 юни

Служебният кабинет обезпечи видеонаблюдението и видеозаснемането за изборите

Кабинетът смени областните управители на Благоевград, Видин, Добрич и Плевен

Григор Лилов: Загубата за България от „Турски поток“ е между 4,9 и 5,2 млрд. лв. (ВИДЕО)

Кампанията "Хижа на годината" 2024 се открива на 15 май

Времето утре - 9 май 2024 г.

В България над 200 населени места без нито един жител към края на 2023 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com