Кои са причинителите на болестта на Хашимото? (ВИДЕО)

2743
Кои са причинителите на болестта на Хашимото? (ВИДЕО)
Снимка: Видимо и невидимо

В днешното предаване „Видимо и невидимо: Хапка по хапка“ Росица Коцева ни запознава с причинителите на болестта на Хашимото.

Както е известно болестта на Хашимото е автоимунно заболяване на щитовидната ви жлеза, което означава, че имунната система постепенно и систематично унищожава вашата щитовидна жлеза с времето. Ако не се лекува, това автоимунно увреждане може да доведе до пълното унищожаване на вашата щитовидна жлеза. Причината, поради която толкова много хора се чувстват зле, когато имат Хашимото, е че болестта унищожава една от най-важните жлези в тялото ви.

„Ако попитате лекар, той/тя ще ви каже, че Хашимото е прогресивно и няма реално лечение за него. Но това не е напълно вярно. Автоимунните болести винаги имат причина или причинител. И ако можете да откриете този престъпник причинителя, то може би ще можете да го спрете (ако това е възможно) или поне да го управлявате (което е идеално).“, казва Росица Коцева. Още: Хашимото е болест на стила на живот (ВИДЕО)

Един от основните причинители на болестта на Хашимото е стресът. Ключът за управлението на Хашимото, предизвикано от стрес, е да разберете какво е предизвикало стресът ви, така че, ако е възможно, да го елиминирате. „Ако не можете да се справите с причината за вашия стрес, най-добрата ви възможност е да се съсредоточите върху терапии, които помагат за подобряване на устойчивостта ви към стресовите фактори, с които се сблъсквате. Това можете да направите, като практикувате прости методи за активна медитация като Силва метода или Дан Йога, който сега се нарича Brain Vibrations, или на български, мозъчни вибрации. Тези терапии са създадени, за да направят вашето тяло по-устойчиво на стреса, под който сте. Което означава, че ще се справяте по-добре.“, съветва Коцева.

Друг причинител на болестта са вирусните и бактериални инфекции. „Ключът за управление на инфекциозното Хашимото е да се опитате да определите коя патогенна инфекция е предизвикала автоимунния процес във вашия организъм и след това да лекувате тази инфекция, ако тя е хронична. Ако не е необходимо да лекувате хронична инфекция, тогава ще искате да се съсредоточите върху засилване на вашия имунитет. А кое засилва имунитета? Правилното хранене и спорта, разбира се, но най-вече жаждата за живот със смисъл.“, припомня Коцева.

Болестта на Хашимото може да бъде предизвикана от състоянието чревната флора. „По-голямата част от нашия имунитет живее в червата ни. Така че увреждането на червата ни (от нездравословни храни) не само причинява увреждане на обвивката на червата ни, но и директно уврежда нашата имунна функция.“, казва Коцева. Още: Как с храна да си набавим необходимите витамини (ВИДЕО)

Хашимото в краен стадий е резултат от игнориране на състоянието, така че то да се развива с години без да се предприемат нужните мерки за лечение.

За да научите повече за причинителите на болестта на Хашимото и как можете да се справите с тях гледайте видеото:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 10 май 2024 г.

Скритата власт, за която никой не гласува

Розоберът с рекордно рано начало от 15 години - цветът ще свърши до празниците на розата? (СНИМКИ)

Нов сезон - нова, класическа колекция в магазините на CCC!

До приемане на специален закон пещерите остават при БТС, после ще им ги отнемат

"Гранична полиция" бори мигранския натиск с 40 нови джипа

Веригите настояват за президентско вето върху тавана на надценки за хляба

Вътрешният министър заговори за сигнали за купуване на гласове на изборите

Отиде си журналистът Петър Бочуков

„Грилла е в Билла“ стартира отново с още по-атрактивни оферти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com