Как ще се отразят бежанците на националната сигурност?

39173
Как ще се отразят бежанците на националната сигурност?

Солидарността трябва да се докаже. След като в това семейство единият е позакъсал, обикновено другите помагат, заяви бившия социален министър Емилия Масларова относно бежанската криза. По думите й в нашата страна трябва да се разбере, че социалната сигурност е елемент от националната сигурност, съобщи БНТ.

"Очаквам от ЕС и еврокомисаря по тези въпроси не да ни съветват как да ги приемем, а как това ще се отрази върху националната сигурност на България", каза още Масларова.

Емилия Масларова се изправя пред съда за длъжностно присвояване

В Софийски градски съд днес беше даден ход на делото срещу бившия министър на труда и социалната политика Емилия Масларова и други под...

Тя сподели мнение, че един от най-подходящите формати за управление на страната ни е коалиционно правителство. Масларова обясни, че до този извод е стигнала благодарение на опита си като министър в три правителства - в чисто партийното правителство на Андрей Луканов, в правителството на Димитър Попов веднага след демократичните промени и в правителството на тройната коалиция. По думите й в коалиционно правителство има повече дебат, повече напрежение, но дава по-добри резултати.

Относно философията на новия бюджет Масларова заяви, че тя е много ясно изразена и в никак не се отклонява от параметрите на стратегия Европа 2020. Там има пет неща, които са поставени като приоритет на всички страни членки на ЕС. Образованието, проблемът с бедността и социалното изключване, здравеопазването са приоритет и на кабинета Орешарски.

Според нея това управление ще покаже по-добри резултати в рамките на периода, в който ще работи.

 

Кристалина Георгиева: Не трябва да се политизира проблемът с бежанците

Много е лошо да се политизира проблема с бежанците. Той ще бъде от основните за известно време и трябва да се обединим, за да разрешим ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com