Калфин: Целта на терористичния акт в Брюксел е да даде знак, че никой в Европа не е защитен

2315
Калфин: Целта на терористичния акт в Брюксел е да даде знак, че никой в Европа не е защитен
Снимка: БГНЕС

"Целта на терористичния акт в Брюксел е да даде знак, че никой не е защитен". Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

По думите му, този терористичен акт на бежанците е бил знаков. „Неслучайно това са европейските институции, това е голямото летище на Брюксел. Това има цел. Целта е точно да се даде знак, че никъде в Европа, даже медиите излязоха с "в сърцето на Европа", точно така е там са между европейските институции - никой не е защитен. Точно това търсеха терористите. Надали някой би могъл да гледа хладнокръвно", коментира Ивайло Калфин в предаването "Тази събота" по bTV.

Калфин: Не е дискриминация, че само 60% от пенсионерите ще получат добавки

Не е дискриминация това, че само 60% от пенсионерите ще получат 40 лева към пенсиите за Великден. Това обясни вицепремиерът и социален ...

Според него разделението на обществото на много бедни и много богати е много добра почва за всякакъв вид разделение - етническо , религиозно. „Неравенствата са изключително опасен, взривоопасен елемент на обществото”, добави Ивайло Калфин.

По повод сравнението на българския пенсионер с бежанец, вицепремиерът заяви, че много се ядосва от това сравнение. Според него няма място за сравнение и е по-добре България да поеме разходите за бежанци, отколкото да не се знае кой на коя къща ще почука.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com