Калфин: Трябва да поддържаме непрестанна връзка с българската общност в Одеса

10567
Калфин: Трябва да поддържаме непрестанна връзка с българската общност в Одеса
Снимка: БГНЕС

България трябва да иска изпращането на максимално голяма група международни наблюдатели, ако трябва - и омиротворители в Източна Украйна, докато се намери политическо решение на въпроса. Това каза Ивайло Калфин, водач на листата на АБВ за евроизборите, пред "Фокус".

По отношение на българите в Одеска област, Ивайло Калфин заяви, че България има посолство в Киев и консулство в Одеса. "Около 250 000 - 300 000 хиляди са нашите сънародници в Украйна и, според мен, е много важно с тях да бъде поддържана непрестанна връзка. Очевидно е, че украинските власти не могат да осигурят реда и сигурността в източната част от страната. Тези сблъсъци снощи в Одеса са започнали от два митинга – проруски и антируски, които, на практика, са се сблъскали, а полицията не е могла да установи реда. Това е много притеснително", каза Ивайло Калфин.

Калфин: Решението ДАНС да се грижи за сигурността на интернет е неприемливо

Създаването на антитерористично звено в ДАНС звучи страховито, пише днес Ивайло Калфин в блога си. Съобщението на вътрешния министър, ...

"Цялата ситуация в Украйна се развива в недобра посока. Украинските власти въвеждат най-тежкото възможно оръжие, което могат, това са военните сили за запазване на държавата. В същото време, не могат да се справят с уличните сблъсъци. Връзката с българската общност там трябва да бъде абсолютно непрестанна. Те си имат асоциация, те са добре организирани, българското посолство трябва да бъде в непрестанна връзка с тях и да оказва каквато е необходима помощ, включително и ако имат нужда и интерес - помощ за преместване в България постоянно или поне временно", каза още Калфин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com