Кампания набира средства за издигане на най-високото българско знаме (ВИДЕО)

4283
Кампания набира средства за издигане на най-високото българско знаме (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

В Деня на народните будители стартира Националната дарителска кампания "България заслужава!" за изграждане на 111-метров пилон, на който гордо ще се извиси българското национално знаме.

Роженските поляни в Родопите ще бъдат домакин на рекордния флаг – място, символ на силната вяра в корените ни и всичко българско.

Пилонът ще е най-високият в Европейския съюз и ще бъде поставен на внушителната надморска височина от 1430 метра. Така националният флаг на България ще се развее на най-високия пилон, поставен на най-високото място в целия свят. Знамето ще се вижда от километри разстояние, а енергията му ще се усеща в цялата страна, за да върне вярата в колективния граждански патриотизъм и да се превърне в ново вдъхновение за нацията.

Инициативата е на фондация „Наследство в бъдещето“, която през последните 11 години организира и реализира най-мащабните събития на българския дух, традиции и национална идентичност, сред които и Рожен-Събор на народното творчество и животновъдство. На всички тях, водени от чист патриотизъм и любов към Родината, неправителствената организация засвидетелства почит към българския трибагреник.

Изборът височината на пилон "Рожен" да бъде 111 метра не е случаен – 111 000 квадратни километра е площта на България. Трите единици символизират пробуждането на духа, а новото начало, от което нацията ни има нужда днес, е въплътено в цифрата 1. През 2023 г., когато пилонът ще бъде издигнат, се навършват и 111 години от Освобождението на Родопите.

Пилонът ще е с диаметри 3 метра при основата и 0,75 метра при върха. Конструкцията, проектирана с устойчивост на вятър със cкорост до 180 км/час, ще е от 12 секции с дължина от 8 до 12 метра. Коничният стълб, с общо тегло от 55 тона, ще има електрическо задвижване на флага. Знамето ще е с площ от 1000 кв. метра и размери 25х40 метра.

Проектът ще бъде реализиран изцяло с дарения от българи в и извън пределите на страната ни, за да обедини нацията в изграждането на безспорен, притегателен център на чистото родолюбие. Флагът ще бъде едно достойно и нужно наследство от българите днес за българите утре. Една нова надежда за възраждане на полезния колективен патриотизъм, вярата в националните ни символи и събирателна точка на българите от целия свят. Проект, направен от българите за България, защото тя го заслужава.

Пълна информация за Национална дарителска кампания "България заслужва" може да се намери на тук, като през сайта може да се направи и дарение за каузата. Набраните средства, както и дарителите – физически и юридически лица, ще бъдат публикувани ежеседмично.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 3 май, 2024 година

МВнР с важна препоръка към българите в Грузия

Градушка е паднала в района на Рожен (СНИМКИ)

Прогноза за времето - 4 май 2024 г. (събота)

Евростат: България е сред страните от ЕС с най-ниска продължителност на живота

Осъдиха болница в София за скандален случай: Лекарка си направила бебе с чужд генетичен материал

Анастасия Стойчева: Валежите тепърва ще започват

Най-важните новини за деня: 2 май, 2024 година

Добре или зле: 49,7% от българите имат доверие в църквата

Прогноза за времето - 3 май 2024 г. (петък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com