Kaufland България подкрепя развитието на „зелена” логистика у нас

9222
Kaufland България подкрепя развитието на „зелена” логистика у нас
Снимка: Кауфланд

Kaufland България е единственото дружество в групата германски хипермаркети, в което 85% от доставките до хипермаркетите се извършват с камиони, задвижвани с природен газ (CNG). Компанията подкрепя развитието на „зелена” логистика у нас и от 2018 г. броят на CNG камионите, които обслужват доставките на Kaufland, непрекъснато се увеличава.

„Да бъдем първата компания от европейското семейство на Kaufland, която може да се похвали със „зелена” доставка на локално ниво е повод за гордост за страната ни. Може да се каже, че Kaufland България е и сред двигателите за навлизането на CNG камионите у нас. Доставчиците на логистични услуги, с които работим, имат гарантиран бизнес и надежден партньор в наше лице и това им дава сигурност да инвестират в нови и щадящи природата технологии“, коментира Емил Димитров, директор направление „Логистика“ в Kaufland България.

Близо 1 200 човека се регистрираха в онлайн академията на Kaufland през 2020 година

Онлайн академията на Kaufland България под името We Know, You Grow предизвика голям потребителски интерес. Близо 1200 човека се регистр...

Веригата осъществява „зелена“ доставка до своите хипермаркети в сътрудничество със своите логистични партньори „PIMK”,  „Biomet”, и „Евротранспорт 2000“, опериращи със  CNG камиони “Iveco” и „Scania”. По данни на Асоциацията за превозни средства с природен и био газ (NGVA Europе) от 2019 г., вследствие използването на LNG и CNG технологии емисиите на парникови газове могат да бъдат намалени с до 95%.

Като част от развитието на своята „зелена“ доставка Kaufland България транспортира свежите си продукти в сгъваеми EPS каси за многократна употреба вместо в еднократни картонени и пластмасови опаковки. Те заемат 86% по-малко обем при обратно транспортиране. През 2019 г. търговската верига има над 2,8 милиона ротации на сгъваеми каси и е спестила 990 обратни транспортни курса. Това се равнява на близо 400 тона въглеродни емисии, спестени на атмосферата в сравнение с 2018 година.

Природосъобразната доставка е поредна стъпка в последователната и устойчива политика за корпоративна социална отговорност на Kaufland България, която компанията разгръща под мотото „Действията носят промяната“ в редица направления. Предприетите действия и набелязаните мерки са резултат от ангажимента на всички отдели - от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за околната среда, до намаляването на пластмасата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com