Kaufland България за поредна година подкрепя програма "Топъл обяд" на Български Червен кръст

2551
Kaufland България за поредна година подкрепя програма "Топъл обяд" на Български Червен кръст
Снимка: Кауфланд

За поредна година Kaufland България се присъединява към програма "Топъл обяд" на Български Червен кръст (БЧК). До 30 септември във всички хипермаркети на компанията в страната ще има дарителски кутии, в които ще се събират средства в подкрепа на усилията на хуманитарната организация да осигури безплатен обяд в училище на нуждаещи се деца от уязвими семейства.  

За 13-а поредна година клиентите на Kaufland България ще имат възможност да подпомогнат „Топъл обяд“. Досега дарителската кампания традиционно се провеждаше за Великден и Коледа, но от тази година вече ще бъде организирана по повод на първия учебен ден.  

В продължение на месец клиентите на Kaufland ще могат да даряват в поставените за целта благотворителни кутии на видно място във всеки хипермаркет. В предходното издание на „Топъл обяд“ бяха събрани над 14 000 лева. Средствата от инициативата се предоставят за безплатен обяд на деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства, с трайно безработни родители.  

По информация на БЧК топлият обяд често се оказва единственият повод част от децата да посещават учебни занятия. Програмата успява да върне в класните стаи повече от 19 000 деца от цялата страна.  Дългогодишното партньорство между Kaufland и БЧК е допринесло за набирането на общо 425 544 лева по програма "Топъл обяд", с които са осигурени  212 772 безплатни топли обяда за нуждаещи се деца в цялата страна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com