Коментар №2 на седмицата: Рано-рано от зарана справедливостта за "Пирогов" настана

13543
Коментар №2 на седмицата: Рано-рано от зарана справедливостта за "Пирогов" настана

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар бе един от тях.


Рано-рано от зарана ГЕРБ отвсякъде настана. Телевизиите огря, за "Пирогов" замиля. Толкова хубаво се получи, човек всичко научи. Топли душите на зрителите, слушателите, дори на читателите, че и на избирателите.

Безспорно най-пламенно звучеше проф. Костадин Ангелов - бивш здравен министър в последния засега мандат на водено от Бойко Борисов правителство. Професорът беше начело и на Александровска болница и както каза пред БНТ, винаги от ГЕРБ са се борили за правата на лекарите - историята помни, как да не му вярваш: Костадин Ангелов, чиято тъща хранеше Александровска болница, сега сигнализира за тежки нарушения с поръчки в болницата

По същество обаче - какъв е основният аргумент на Ангелов за "Пирогов" и оттам за цялата тарапана на ГЕРБ срещу управлението (всеки ден - нещо ново)? "Пирогов" бил на печалба. Факт, това и в одита го пише, печалба за тази година (първата половина) - само че как е на печалба? Дали защото не е теглен един заем от 34 000 000 лева, който трябва да се връща? Със заем лесно си на печалба днес, а утре? Да припомня ли на професора партията, от която е той, какво говори за държавния бюджет и каква шумотевица настава, ако Асен Василев нещо реши да тегли повече заеми? Защо идва какофония тогава, професоре - нали ще сме на печалба по вашата "пироговска" логика: Тъмна картина в "Пирогов": На фокус са обществени поръчки

За заема е интересно и от коя банка е теглен, как ще се връща и т.н, и т.н. - но одитът не е публичен, а би трябвало, та да можем и ние да го попрочетем. Лично аз също съм попрочел немалко одити и доклади - трябва ми в професията. Също интересна е графата "просрочени вземания - просрочени задължения" - изключително голяма промяна спрямо първата половин година от мандата на д-р Димитров начело на "Пирогов" и втората половин година. Как ли толкова са намалели просрочените задължения, откъде пари - дали тайната не се крие в думите "(банковият) кредит е изцяло усвоен"?

Още едно дълбоко прозрение от проф. Ангелов - имало в одита, който по думите му изобщо не е правдив, обвинение към директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров за обществени поръчки. Интересното тук - проф. Ангелов не говори да защитава позиция, че обществените поръчки са наред, а как Съветът на директорите се занимава с тези поръчки. Хубаво - чий подпис е на документите? Който подписва документи, носи ли отговорност?

Днес има "извънреден медицински съвет" в "Пирогов" - това Actualno.com научи от свои източници. Д-р Димитров е повикал всички началници на клиники, отделения, старши медицински сестри - чудно защо ли? Мирише на позната с благозвучното име "явка" дейност. И понеже стана въпрос и за конкурсите за началници на клиники и отделения, дайте да видим документите за конкурса на проф. Христо Шивачев - документи с интересни текстове и подписи: Да покажат работата ми и оценката на комисията: Проф. Шивачев след като бе "скъсан" на конкурс (ВИДЕО)

Накрая, за разнообразие, може да приемем държавният бюджет и този на НЗОК преди 25 декември. Защото ако е тогава, наистина ще е другият и мисля по-популярен вариант на "рано-рано на зарана ..."

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com