X
 
 

Контролно по испански език за Пламен Георгиев

15410 3
Контролно по испански език за Пламен Георгиев
Снимка: БГНЕС
Контролно по испански за Пламен Георгиев (вход свободен) - с такъв анонс е обявено събитие във Facebook за 15 септември (традиционно първи учебен ден в България) пред сградата на Министерството на образованието (МОН).

Описанието на събитието е покъртително, каквато е и самата история. Напомня се, че самият Георгиев в автобиографията си пред парламента, с която кандидатства за ръководител на Антикорупционната комисия, си дава оценка A2 за нивото на владеене на испански език. Миналата седмица, обаче, чрез в. "24 часа" се появи сертификат, според който Георгиев е карал курс и владее езика на ниво B1. Само че сертификатът е с дата 2 март 2017 година. А споменатата автобиграфична справка, подадена от Георгиев в парламента, носи входящ номер от 9 февруари 2018 година. Излиза, че когато е кандидатствал за стария си пост, Георгиев е вписал по-ниско ниво на владеене на испански в сравнение с това, което вече е имал според сертификата.

Дипломати също са против Пламен Георгиев да е консул във Валенсия

Българското дипломатическо дружество призова правителството да отмени назначението на Пламен Георгиев за генерален консул във Валенсия....

Сертификатът е издаден от фирма "Никанор", на която Георгиев плаща 300 лева с пари по обществена поръчка, пише още в обявлението на събитието.

"Ситуацията е много сложна и заплетена, и изглежда, че Пламен Георгиев е загубил увереността си, че владее перфектен испански. В тази връзка е редно да се проведе входно ниво или контролно по испански език на Георгиев, за да бъде установено, дали всъщност Пламен владее езика на държавата в която отива, за което трябва да е горд, или пък са го излъгали от фирмата и са му взели парите?!

В случай, че Пламен се провали и бъде скъсан на входното ниво, по време на събитието ще се събират по 2 лв. от всеки, за да върнем на Пламен парите, които е платил за този измамен курс. Единственото условие е, след това той да си върне и сегашната позиция", пише още във Facebook поканата за контролно!

Actualno.com

Етикети:

  • Емигрант 3 Емигрант преди 5 месеца Профил на трол?
    Ха,ха Дон Терасиньо владее испански колкото ,аз владея патагонски.
  • Анонимен 2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
    Пацо Терасата = дон Пацо ди Терасо дел Валенсия , с други думи Терасиньо . Приятно ми е, викайте ми Терасиньо.
  • Той е невинен като момина сълза... 1 Той е невинен като момина сълза... преди 5 месеца Профил на трол?
    На бас се ловя,че фирмата го е излъгала и са му взели парите!