КТ "Подкрепа": Цифрите за масови уволнения в БДЖ може би обслужват търговски интереси

946
КТ "Подкрепа": Цифрите за масови уволнения в БДЖ може би обслужват търговски интереси
Снимка: БГНЕС

Не знам на какво се базират информациите за очаквани масови съкращения в БДЖ и спиране на приватизационната процедура за "Товарни превози". Цифрите, които се дават като предстоящи масови уволнения, може би обслужват само някакви търговски интереси на някой. С нас още никой не е коментирал и не е обсъждал такива параметри. Това заяви пред БНР Марио Нинов от КТ "Подкрепа", който коментира новината за масови уволнения в железниците. 

"Ние очакваме на срещата с министъра на транспорта, която ще бъде в четвъртък, с двете национално представени структури - КТ "Подкрепа" и КНСБ, и с президентите на двете организации там да чуем какво се случва и в действителност дали наистина ще бъде спряна процедурата по обявяване на сделката за приватизация, или са само някакви поредни приказки", обясни Нинов. 

БСП е против идеята за приватизация на БДЖ “Товарни превози”

БСП е категорично против идеята за приватизация на БДЖ “Товарни превози”. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков на прескон...

Според него предприятието трябва да остане държавно. То може да бъде оздравено и да работи, а хората - да получават добри заплати, категоричен е синдикалистът.

"Аз само ще ви кажа, че цифрите, отчетите, които дават БДЖ за финансовото положение на БДЖ - "Товарни превози", те не са някаква конфиденциална информация, те се намират на сайта на Министерството на финансите и там се вижда, че в сравнение с 2014 година загубите на БДЖ - "Товарни превози" са намалени в пъти през 2015 година, независимо че са паднали т.нар. "бруто-тон-километри", или товарите като тежина, които возят. Излиза, че загубата е намаляла в пъти", каза той.

"Дружеството може да работи и ми е чудно защо продължава да се говори за приватизация, като всеки един, който иска да стане превозвач в България, е станал. Има повече от девет товарни превозвача. Кому е нужно да купува дружество, което е обременено с толкова много персонал и задължения, при положение че може да си направи собствена компания, която да извършва превози и да се лицензира срещу едни 10 000 лева", кза Марио Нинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com