Лозан Панов показа скандален SMS, изпратен му от Борисов

55005
Лозан Панов показа скандален SMS, изпратен му от Борисов
Снимка: Нова телевизия

Заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС) бе прекъснато, след като председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов огласи пред журналисти съдържанието на SMS, който му е бил препратен от премиера Бойко Борисов в 12:14 ч. днес.

Съобщението гласи: "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записите с двете каки. Не го приехме".

Л. Панов: Мълчанието ще ни превърне в съучастници в нещо, с което не сме съгласни

Ако си поставим за критерий как за обществото и за човека от България има значение върховенството на правото, България бързо ще се прев...

SMS-ът е във връзка с дебатите в Съвета по проверката срещу съдия Владимира Янева. По думите на Панов на номера, от който е изпратено съобщението, той се е обаждал на Борисов. По всяка вероятност в случая става дума за препратенно съобщение. Някой от членовете на ВСС явно е докладвал на министър-председателя какво става на заседанието, а после Борисов го е върнал към Лозан Панов. Какви са били мотивите на премиера да го направи не е съвсем ясно.

Възмущението на Панов идва освен от това, че някой очевидно съобщава на премиера какво се дебатира във ВСС, и от факта, че на практика кадровият орган все още няма становище по това да се прекрати ли проверката за разговорите Янева - Ченалова.

Според Панов трябва да се направи обективна проверка по случая "Яневагейт".

„Моите аргументи са, че трябва да има бърза, задълбочена и прозрачна проверка, а аз виждам само бързина с внасянето на тази точка в сайта на ВСС. 3 седмици се коментираше моята реч, този толкова важен въпрос мина така между ходум, след като го нямам в проекта и на сайта на ВСС и едва вчера разбирам от медиите, че ще бъде внесен”, каза Панов, цитиран от "Фокус".

Захариева не иска срещу Панов да се образува дисциплинарно производство

Правосъдният министър Екатерина Захариев изрази надежда етичната комисия на Висшия съдебен съвет да приключи позитивно обсъждането на с...

Припомняме, че днес прокуратурата поиска ефективна присъда от 2,5 години за бившия председател на Софийски градски съд Владимира Янева, подсъдима по делото „Червеи”.

Преди минути пък премиерът Бойко Борисов пристигна в сградата на ВСС, за да бъде изслушан по "Яневагейт".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com