Лукарски: Край Иганово са най-сигурните складове в страната

15592
Лукарски: Край Иганово са най-сигурните складове в страната
Снимка: БГНЕС

Складовете на ВМЗ край село Иганово са най-сигурните в България, направени са професионално и при взрив ударът е нагоре, затова има малка вероятност от човешки жертви”. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски по повод вчерашния взрив на склад на предприятието.

По думите му имало двама охранители на територията на взривения склад и те са реагирали адекватно. „Никога няма 100% гаранция при складиране на взривни вещества, подобни инциденти се случват в цял свят”, каза още министърът пред БТВ.

Лукарски съобщи, че е сменил двама експерти, които са били на работа във ВМЗ, защото са били политически назначения. Единият е бил лидер на социалистите в Сопот, другият- в Карлово.

Министърът призна, че има двама новоназначени от него в Комисията за защита на потребителите, които са били в ръководството на СДС, но са напуснали партията. „Не знам защо се говори за преяждане на власт от страна на нашата партия. Назначили сме хора експерти. Не виждам проблем в това да си партиец и експерт", заяви Лукарски.

Според него е съвсем нормално е да има "нещо като пакт за ненападение с ГЕРБ" за предстоящите местни избори. "Научихме се на коалиционна култура, която трябва да бъде пренесена на местно ниво. Трябва да направим цивилизована, европейска пропаганда, която да ни помогне за изборите”, допълни Лукарски.

Над 1 тон тротил избухнал в склада край Иганово

Предполагаемото количество тротил, който се е взривил в землището на село Иганово, е над 1 тон. Това каза главният секретар на МВР гл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com