Майка на дете с увреждане: "Извинявай" на министър на мен не ми върши работа

4117
Майка на дете с увреждане: "Извинявай" на министър на мен не ми върши работа
Снимка: БГНЕС

Преди всичко искам да започна с извинение към всички хора. Абсолютно недопустимо е това отношение. Служителят отговаря за сигурността и контрола на министерството и се казва г-н Славчев. Това е абсолютно ненормално. Това заяви министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин заради думите на служител на министерството "куха градинска лейка", с които той нарича организаторите на протеста на деца с увреждания.

По думите му служителят ще понесе наказание: "Има процедура, която ще бъде задействана, подобно отношение от служители на министерството няма да бъде допуснато."

Двойната трагедия на родителите на деца с увреждания

Над 300 души, повечето от които родители на деца с увреждания, малко след 11.30 часа блокираха булевард „Цар Освободител”, ...

Министърът заяви още, че днес ще се види с представители на протестиращите, както и че никога не им е отказал среща. Калфин уточни, че доброто отношение трябва да бъде и от двете страни. Той обеща, че ще бъде разгледана цялата система на всички плащания за деца с увреждания.

Ина Маринова, майка на дете с ДЦП каза пред bTV, че не вижда причина родителите да бъдат обиждани: "Въпросът не е в това да ми се извини някой. "Извинявай" на министър на мен не ми върши работа. Не за друго, а защото вече съм обидена. Ние сме обикновена група граждани, каквито да сме те са длъжни да работят за нас. Имаме права, имаме искания, проблеми, които те трябва да ги решават.  Аз няма да изляза на протест ако всичко ми е наред."

Ина Маринова сподели, че по време на вчерашния протест от министерството трима души са били поканени да влязат вътре. "Отказахме среща, защото миналата година ни поканиха. В крайна сметка дойде зам.-министъра и нищо - просто гледаше тъпо. Сега ще излезе някой, който ще каже елате трима, но без камери."

Майката отправи и следния въпрос към министър Калфин: "Ако той има пътуване в чужбина парламентарният контрол ще го спре ли? И той е по работа, но и ние сме по работа. Той е сложен там заради нас."

Калфин готов да говори за индивидуализирани плащания за деца с увреждания

Децата с увреждания, които получават помощи от държавата, са 25 6000. Става въпрос за децата с увреждания от над 50%. 15 600 пък са хор...

На въпрос дали ще се срещне с него в студиото, майката отговори, че това не е възможно, тъй като няма на кого да остави детето си, а то е със сериозни проблеми.

Припомняме, че вчера (6 април) бе разпространен клип, в който се чува как служител на  социалното министерство нарича организатора на протеста на родителите на деца с увреждания "куха градинска лейка", тъй като в сряда министърът е на заседание на Министерския съвет и на парламентарен контрол т.е. не е време за протест. Авторът на клипчето, чийто брат е с увреждане, коментира случая така: "Клипът ни е поредното доказателство за явната наглост на управляващите. Ето що за стока е политическият ни елит."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com