Майката на изгореното в комуната на отец Иван момче не знае защо се е стигнало до инцидента

25659
Майката на изгореното в комуната на отец Иван момче не знае защо се е стигнало до инцидента
Снимка: БГНЕС

За пръв път се случва такова нещо. Това заяви пред Нова телевизия майката на жигосаното с нагорещен пирон 11-годишно момче, което живее в комуната на отец Иван.

Според Ганка, майка на 11-годишния Иван, досега мъжът, с когото е живяла на семейни начала и който е наранил жестоко Иван, не се е държал по такъв начин. Ганка го е питала защо го е направил, но Гено (въпросният мъж) не й дал отговор.

Приютът на отец Иван има спешна нужда от храна и дърва

Приютът на Отец Иван има спешна нужда от хранителни продукти и дърва и въглища за отопление през зимата, разказа самият свещеник пред Б...

Какво се е случило всъщност – по думите на Иван докато майка му била в болница, той е бил с Гено вкъщи, заедно с малката си сестричка и с малкото му братче. Една вечер паднала клечка от печката, малката му сестра веднага казала на Гено, той дръпнал Иван, съблякъл го, сложил един пирон в печката, нагорещил го и започнал да жигосва момчето.

Аз съм безработна. Взимам семейни надбавки и ТЕЛК на децата, защото са с бронхиална астма. Благодарение на отец Иван се справяме”, разказа Ганка.

Тя сподели, че преди е била клошарка и отец Иван я прибрал преди 12 години буквално от улицата.  Ганка е категорична, че не би приела Гено обратно. Твърди, че с помощта на отец Иван ще се справи с отглеждането на четирите деца.

Светлин Георгиев от „Социално подпомагане”- Монтана обясни, че за проблема станало ясно на 6-и декември, след като учителката на Иван е сигнализирала, че детето има белези.

Спряха тока на отец Иван, дължи 7000 лева

Спряха тока на приюта на отец Иван от Нови хан. Свещеникът се грижи за десетки бездомни. Сметката е набъбнала до над 7000 лева. В прию...

„Веднага всички деца бяха транспортирани до град Лом. На Иван му се направиха прегледи и се констатира, че няма риск за живота. Образува се досъдебно производство и екипът реши, че е по-добре насилникът да бъде отстранен от жилището, където живеят, а не да изведем децата в кризисен център, за да не преживеят отново травма. Децата и майката получават около 400 лв.”, обясни експертът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com