Мария Стоянова е избрана за председател на СЕМ

1940
Мария Стоянова е избрана за председател на СЕМ

На свое редовно заседание на 05 април 2016 г. Съветът за електронни медии (СЕМ) с 4 гласа “за” избра за изпълняващ длъжността председател на регулатора Мария Стоянова, съобщиха от регулатора.

Стоянова е официален представител на България в Групата на европейските медийни надзорници /ERGA/. Започва кариера си през 1995 г. в Дарик радио. Три години по-късно, паралелно с обучението си в Европейската журналистическа Академия в Австрия, работи като кореспондент на Дарик радио от алпийската република.

СЕМ пак не избра своя нов председател

Съветът за електронни медии (СЕМ) и днес не избра председател на регулатора. Мария Стоянова ще изпълнява длъжността временно до избора...

В периода 2000 – 2001 специализира в Германския Бундестаг като сътрудник на дългогодишния председател Рита Зюсмут и на бившия министър във втория кабинет на Ангела Меркел Дирк Нийбел. В най-големия европейски автомобилен концерн “Фолксваген“ Мария Стоянова специализира “Връзки с обществеността“. Има зад гърба си множество практики в германски и австрийски медии, пише Topnovini.bg.

През август 2003 г. се присъединява към големия екип на БНТ, а през февруари 2004г. реализира мечтата си и оглавява кореспондентския пункт на Националната телевизия в Берлин. В продължение на 8 години и половина тя следи, анализира, и коментира процесите и събитията в Германия, Австрия, Швейцария, Унгария и Полша. Автор е на 7 документални филма по външно-политическа теми, които са се излъчвали в най-гледано тв време и са се радвали на голям зрителски интерес. Член на журито на 17-ото издание на международния кинофестивал в Хамбург.

В края на месец февруари тази година досегашният председател на СЕМ Георги Лозанов подаде оставка заради подадените документи за телевизия ПИК, собственост на издателя на едноименния сайт Недялко Недялков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com