Марин: Борисов е позор за България!

10536
Марин: Борисов е позор за България!
Бившето вице атакува премиерът за пореден път

Скандалите около Ангел Марин ескалират с всеки изминал ден. Самият бивш вицепрезидент не спомага с нищо към успокояването на духовете, като днес отново атакува премиера Бойко Борисов. 

Човекът, който стоя 10 години до Георги Първанов, нарече министър-председателя "позор за България".

Яне дава Марин на съд

Натискът около бившия вицепрезидент Ангел Марин се засилва все повече.  Генерал-майорът си навлече гнева на лидера на РЗС Яне Янев, сл...

"По какъв друг начин да опиша човек, който първо те предлага за най-виското държавно отличи, а после се отмята и те сравнява с кучета. Как ни гледа Европа и светът сега?", попита Марин в ефира на Нова телевизия.

Генерал-майорът просължи и с атаките си към лидера на РЗС Яне Янев, като отново посочи, че Яне е лобирал за помилване на престъпник.

Марин коментира и информациите, че е бил незаконен вицепрезидент.

"Няма нищо обезпокоително в това, че в началото на втория ми мандат няма нов указ. Всичко това е изяснено от специалисти юристи в тази област и надали аз съм човекът, който трябва да прави тълкуването на това твърдение. Трябва да бъдем абсолютно спокойни, че всичко е било както трябва и няма никакви опасности и никакви последствия", каза ген. Марин.

Ангел Марин - незаконно вице?

Незаконен вицепрезидент ли е бил Ангел Марин? Тази полемика тръгна днес след твърдение на в-к Монитор, че отказалият се от орден "Стар...

Той отрече твърденията, че помилванията, които е правил, може да са били бизнес или начин за купуване на гласове. „Помилването е една процедура, в която участват толкова много хора, че не може да стане нищо задкулисно, скрито и покрито”, обясни той. Според него целият шум се е вдигнал от това, че изведнъж някой е казал: „Как така са помилвани 533 престъпника?”. „Аз задавам въпроса – каква е нормата за 10 години? Колко трябва да бъдат помилвани и могат ли да бъдат помилвани други, освен престъпници”, запита Марин. Той обясни още, че от 533-ма, които са помилвани, само 93 са освободени от затвора, тъй като са били накрая на изтърпяване на наказанието си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com